Castraveți murați cu apă rece. Ingredientul care îi face delicioși

Nicu Stan 10.03.2022, 12:03
Castraveți murați cu apă rece. Ingredientul care îi face delicioși

Castraveți murați cu apă rece. Ingredientul care îi face delicioși. Gospodinele sunt tot timpul anului precum furnicile, iar cum rezerva de murături de iarnă este pe sfârșite, multe dintre acestea au socotit că este timpul să o reânnoioască. Cum acest tip de legumă se găsește pe toate drumurile și acum, vă prezentăm mai jos o rețetă delicioasă de castraveți murați cu apă rece.

Reșetă delicioasă de castraveți murați cu apă rece. Cum se face

Rețeta de castraveți murați cu apă rece se numără printre cele mai apreciate, iar dacă nu știți cum să o pregătiți, noi vă vom spune care este ingredientul principal pentru ca totul să iasă ala cum trebuie. Rețeta poate fi făcută cu succes și acum, dar merită și să fie pusă bine pentru când va veni sezonul normal de murături.

Castraveții murați sunt pe gustul oamenilor pe tot parcursul anului. Rețeta de castraveți murați cu apă rece propusă în acest articol este una simplă, astfel că nu va da bătăi de cap nici celui mai nepriceput în ale bucătăriei. O astfel de rețetă este potrivită pentru toate gusturile, însă mai ales pentru cei care preferă mâncărurile mai puțin condimentate. Nu trebuie decât să aveți să aveți la dispoziție ingredientele și să urmați pașii de mai jos.

Castraveti murati in apa rece, o reteta delicioasa
Castraveti murati in apa rece, o reteta delicioasa

Ingrediente rețetă de castraveți murați cu apă rece

-2 kg de castraveţi
-3 umbrele de mărar
-1 frunză mare de hrean
-4 căţei de usturoi
-3 boabe de piper
-5 frunze de coacază neagră
-1 ardei roşu
-1 linguriţă praf de muştar
-1 l de apă
-100 g de sare
-bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)

Mode de preparare rețetă de castraveți cu apă rece

Totul începe cu spălarea borcanului, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. După ce v-ați asigurat că este perfect curat acesta trebuie bine șters.

După, se trece la spălatul castraveților. Capetele acestora nu se taie. Apoi, spălați și restul ingredientelor, mai exact frunzele de coacăze, hreanul, ardeiul roșu și mărărul.

Ce așezi pe fundul borcanului

De asemenea, usturoiul trebuie curățat și tăiat bucățele mici. După ce ați tăiat și frunza de hrean, puneți cele două ingrediente în borcan. Pe fundul recipientului se așează plantele aromatice, împreună cu ardeiul, piperul și usturoiul.

Puneți după asta cantitatea de apă încălzită în prealabil și adăugați sarea. Trebuie să amestecați bine, până când sarea se dizolvă, iar apoi puneți saramura realizată în borcanul pe care ulterior îl închideți cu ajutorul unui capac.

Castraveții stau la fermentat cinci zile

După aceea, castraveții se lasă să fermenteze timp de cinci zile. Dacă ați urmat pașii cum trebuie, veți observa cum castraveții vor fi acoperiți treptat de un strat alb, după care saramura se va limpezi.

După cele cinci zile, borcanul trebuie scurs și umplut cu apă rece, procedeu care se face de două-trei ori. Apoi, borcanul se umple cu apă rece, curată, și se agită recipientul puțin. Nu vă ră rămâne apoi decât să închideți totul cu un capac din metal. Preparatul îl puteți servi după o lună. Vă dorim Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe