Cea mai bună rețetă de humus de casă. E perfect pentru perioadele de post

Stan Filon 09.03.2022, 16:39
Cea mai bună rețetă de humus de casă. E perfect pentru perioadele de post

Românii s-au îndrăgostit de humus, iar noi vă aducem cea mai gustoasă și ușor de făcut rețetă de humus de casă. Trebuie să o puneți bine, deoarece o veți face foarte des, nu numai atunci când vreți să petreceți oriental, ci și cu ocazia diferitelor zile de sărbătoare. Această rețetă este ideală și pentru zilele de post, mai ales că suntem în postul Paștelui.

Cea mai bună rețetă de humus de casă

Humusul este un preparat de proveniență orientală care a prins în România la fel de bine ca telenovelele turcești. Românii se dau pur și simplu în vânt după humus, chiar dacă nu știau exact cum să-l prepare. Asta, până acum, deoarece vă aducem în atenție o rețetă simplă de humus, dar foarte gustoasă, pentru a putea prepara acasă gustarea preferată.

Ingrediente

500 g năut
sucul a 2 lămâi
100 ml ulei
2 linguri pastă de susan
4 căţei de usturoi
1 crenguta pătrunjel

Cea mai buna reteta de humus de casa
Cea mai buna reteta de humus de casa

Mod de preparare al humusului de casă

Iată cum se prepară humusul tradițional oriental. Acesta se face din piure de năut, pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion. Cu o seară înainte de preparare, năutul se pune înr-un bol cu apă rece, pentru a se înmuia. A doua zi se scurge și se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează. Dacă vă grăbii, puteți cumpăra năut deja fiert, care poate fi folosit imediat.După această etapă, se adaugă pasta de susan, după care sucul de lămâie, iar mai apoi uleiul, chiar în timp ce mixăm ingredientele. Tot în timp ce mixăm conținutul, adăugăm și usturoiul pisat.

Humusul este gata. Trebuie să-l scoatem pe o farfurie, să trasăm câteva șanțuri deasupra cu o furculiță, mai adăugăm puțin ulei de măsline, apoi se servește la masă cu pătrunjel și lămâie, dacă considerăm că mai este cazul. Vă urăm poftă bună.

Trebuie să știți că humusul nu este doar gustos, ci este și plin de vitamine și minerale benefice pentru sănătate. Năutul ajută la combaterea anumitor boli cardiovasculare sau de digestie dacă este introdus în dieta noastră în mod frecvent.  În plus, usturoiul și uleiul de măsline, condimentele care dau humusului un gust minunat, fac de asemenea parte din dieta mediteraneană, devenită celebră tocmai pentru beneficiile dovedite asupra sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...