Castelul Corvinilor 2022. Preț intrare, program de vizitare și cine beneficiază de acces gratuit

Cazacu Alexandru 12.09.2022, 10:20
Castelul Corvinilor 2022. Preț intrare, program de vizitare și cine beneficiază de acces gratuit

Unul dintre cele mai cunoscute monumente de arhitectură gotică din țara noastră este Castelul Corvinilor. Cetatea mai este cunoscută și sub denumirea de Castelul Huniazilor. Fiind unul dintre cele mai frumoase castele din lume, acesta a fost inclus în „top 10 destinații de basm din Europa”. Lăsând la o parte toate aceste lucruri, haideți să vedem ce program de vizitare are Castelul Corvinilor și cât costă intrarea în 2022.

Detalii interesante despre Castelul Corvinilor 2022

Înainte de a afla care este programul de vizitare și ce preț au biletele de acces în Castelul Corvinilor, haideți să aflăm câte ceva despre celebra cetate.

Ridicat în secolul al XV-lea, pe structura unei vechi cetăți din piatra, Castelul Corvinilor a fost construit din porunca lui Iancu de Hunedoara, el fiind și primul proprietar al acestuia. Fiind una dintre cele mai vestite proprietăți ale voievodului, impresionanta cetate a suferit în timpul acestuia mai multe transformări importante.

Castelul Corvinilor a servit drept reședință feudală, însă a fost și punct strategic întărit. De-a lungul vremii, castelul a avut mai mulți stăpâni care i-au modificat aspectul. De exemplu, în secolul al XVII-lea, principele Gabriel Bethlen a modificat, în spiritul vremii, părți din castel.

Tot atunci, peste unele fundații mai vechi a fost construită și aripa estică. Aceasta era compusă din mai multe camere de locuit și o sufragerie. Mulți ani mai târziu, în secolul al XIX-lea s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare a Castelului Huniazilor. În zilele noastre, cetatea a fost transformată în muzeu, fiind vizitată anual de foarte mulți turiști.

Castelul Corvinilor – Program de vizitare

Începând de la 1 aprilie, turiștii au avut mai mult timp la dispoziție pentru a admira impunătorul castel. Mai exact, programul de vizitare s-a prelungit, Castelului Corvinilor fiind deschis vizitatorilor în felul următor:

  • Luni – deschis în intervalul orara 12:00 – 20:00
  • Marți – Duminică – deschis între orele 09:00 și 20:00.

Ce preț au biletele de acces în Castelul Corvinilor 2022

Înainte de toate, trebuie să menționăm faptul că accesul animalelor de companie nu este permis, biletul de acces include vizitarea obiectivelor următoare: Castelul Corvinilor, Casa Breslelor, Expoziția de pre- și protoistorie.

Dacă te-ai hotărât și vrei să vizitezi și tu castelul, cu siguranță te interesează și care sunt tarifele. În acest an, prețurile biletelor de intrare în Castelul Corvinilor sunt:

  • Adulți – 36 lei
  • Elevi – 7 Lei (biletul se obține pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs)
  • Student – 7 Lei (biletul se achiziționează pe baza legitimației de student vizată pe anul în curs)
  • Pensionari – 17 Lei (pensionarii trebuie să prezinte un cupon de pensie).
Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor. Ce preț are intrarea în 2022 și care este programul de vizitare

Tarife pentru grupuri de cel puțin 20 de persoane

  • Adulți – 28 de lei de persoană
  • Elevi și Studenți – 5 lei de persoană
  • Pensionari – 12 lei/persoană.

Cei care vor să facă fotografii, trebuie să achite o taxă foto în valoare de 5 Lei. În schimb, taxa video este de 15 lei. De asemenea, mai există și alte taxe, printre care:

  • Taxa Ghidaj – 36 lei în limba română și 67 lei într-o limbă străină (engleză/franceză/maghiară)
  • Taxa Album Foto/Operator – 123 lei/ora.

Cine beneficiază de acces gratuit

Există și persoane care nu trebuie să plătească biletul de intrare pentru a vizita castelul. Mai exact, beneficiază de acces gratuit:

  • preșcolarii;
  • copilul cu handicap și însoțitorul acestuia;
  • adultul cu handicap grav sau accentuat și însoțitorul său;
  • organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale.

Este important să menționăm și faptul că, vizitatorii trebuie să acorde o atenție sporită. De ce spunem acest lucru? Ei bine, arhitectura scărilor și a căilor de acces poate reprezenta un pericol pentru persoanele în vârstă, pentru copii, dar și pentru cei care suferă de afecțiuni locomotorii.

În plus, părinții care vizitează Castelul Corvinilor împreună cu copiii nu trebuie să îi lase pe aceștia nesupravegheați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...