Singurul tren de 7 stele din lume. Călătoria te duce parcă în alt univers, ce e inclus în prețul biletului

Badea Violeta 25.05.2022, 10:01

Călătoria cu trenul ți se pare plictisioare? Probabil pentru că nu ai avut șansa de a te plimba cu Kyushu. Acesta este alcătuit din șapte vagoane și oferă un tratament de șapte stele. Cererea este adesea atât de mare pentru o călătorie cu acest tren de lux, astfel încât potențialii pasageri trebuie să se înscrie cu mult înainte de a porni la drum. Iată ce oferă acest mijloc de transport incredibil!

Trenul de 7 stele, răspunsul japonez la Orient Express

Japonezii au cu ce se mândri. Nu mai e niciun secret că aceștia sunt dispuși să investească sume uriașe de bani doar pentru a atrage turiștii din toată lumea.

În 2013, japonezii au pus pe șine trenul de 7 stele, un fel de Orient Express în variantă asiatică. Este vorba despre Kyushu, care oferă o experiență de neuitat pentru fiecare călător în parte.

La îmbarcarea în trenul de croazieră Kyushu Seven Stars, pasagerii pășesc pur și simplu într-o altă lume. Interioarele calde din lemn ale trenului și elementele clasice de design evocă alte vremuri.

Pentru toate astea, Japan Kyushu Railway Co., Ltd. a investit nu mai puțin de trei miliarde de yuani (30 milioane de euro). Designul face reclamă eleganței și nobleței, îmbinând stilurile japonez și occidental, vechi și nou.

Kyushu tren 1
Kyushu interior

Semnificația numelui

Denumirea trenului de lux, Kyushu Seven Stars, are o semnificație a faptului că are șapte vagoane. În plus, acest mijloc de transport te poartă prin cele șapte prefecturi: Fukuoka, Nagasaki, Saga, Kumamoto, Oita, Miyazaki și Kagoshima.

De asemenea, acesta te duce spre cele șapte principale atracții ale insulei Kyushu: mâncare, istorie, cultură, onsen (izvoare termale), „centre de putere”, umanitate și trenuri.

Cazare de lux

În vagoanele 3-7 se regăsesc camere de oaspeți, iar întregul tren are 14 apartamente. Decorul clasic din lemn, care combină stilurile occidental și japonez, creează un spațiu liniștit, confortabil și rafinat.

Vagoanele 3-6 oferă apartamente obișnuite, fiecare având câte trei camere, așadar în total sunt 12. Acestea oferă confort de cea mai înaltă calitate și ospitalitate de primă clasă.

Bineînțeles, fiecare cameră are duș, toaletă și aer condiționat. Cel de-al șaptelea vagon are două apartamente mai mari, de clasă superioară. Acestea sunt elegante, mobilate cu stil.

Vagonul 1 este Blue Moon Bar, iar aici se regăsește un bar de noapte, cu muzică live de pian, unde călătorii se pot relaxa și pot socializa. Vagonul 2 este restaurant, unde maestru culinar renumit, Yuzo Kadokawa, pregătește cele mai delicioase preparate. Preţul călătoriei pornește de la 321.000 yeni (2.400 de euro) şi ajunge până la 800.000 yeni (6.000 euro) de persoană.

Urmăriți Impact.ro și pe