Cartofi zdrobiți, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. A învățat-o de la bunica sa

Stan Filon 02.04.2022, 15:50
Cartofi zdrobiți, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. A învățat-o de la bunica sa

Cătălin Scărlătescu este un nume cu greutate în România. A devenit celebru în țara noastră după ce a intrat în televiziune, la masa juriului unor emisiuni culinare. În domeniul gastronomiei însă și-a făcut un renume de foarte mulți ani, fiind un adevărat specialist al gusturilor bune. Cu toate acestea, deși face cele mai simandicoase rețete servite prin restaurantele din lume, chef Cătălin Scărlătescu iubește să prepare o rețetă simplă de cartofi zdrobiți, pe care a îmvățat-o de la bunica sa.

Cartofi zdrobiți, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Așadar, chef Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscut publicului larg, de ani de zile. Oamenii îl iubesc și telespectatorii îl apreciază pentru replicile cu care vine în emisiunea „Chefi la cuțite”, dar și pentru preparatele cu care echipa sa iese în față. Ei bine, chiar dacă gătește ca la cele mai mari restaurante din lume, Cătălin Scărlătescu iubește o rețetetă simplă, cu care bunica lui îl răsfăța în copilărie. O gătește mereu cu drag, iar acum s-a decis s-o împărtășască cu publicul larg, care cu siguranță o va aprecia la adevărata ei valoare.

Mai exact, vorbim despre o rețetă de cartofi zdrobiți. Pentru asta avem nevoie de cartofi fierți, sare, pătrunjel, smântână și unt. Se fierb carfofii întregi, timp de 20 de minute, după care se decojesc și se lasă câtva minute la răcit. După aceea, se zdrobesc cartofii, dar nu ca la piure, ci se lasă mai mari, se adaugă sarea, untul, smântâna, toate după gustul fiecăruia, apoi se presară pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă totul și se servește. Este o adevărată delicatese.

Cartofi zdrobiti, reteta lui chef Catalin Scarlatescu
Cartofi zdrobiti, reteta lui chef Catalin Scarlatescu

Are un înger păzitor

Chef Cătălin Scărlătescu a recunoscut că a deprins dragostea pentru bucătărie de la bunica sa, cu care a preparat primele sale rețete. Și-a iubit mult bunica și ar fi vrut să îl vadă acum, însă femeia a plecat pe lumea cealaltă de mult timp, însă bucătarul crede că acum este îngerul său păzitor. Spunea că ar mai fi vrut să trăiasă bunica sa, să o plimbe peste tot. I-a dat și sfaturi de care celebrul bucătar ține cont și acum.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi. Mi-ar fi plăcut ca bunica mea să trăiască, să-i iau un papamobil dintr-ăla și s-o plimb peste tot. unica mea mi-a spus așa, mamă, poți să faci ce vrei tu, dar să nu uiți un lucru, să nu uiți să fii drept. Mi-ar plăcea să cred ca este mândră de mine, dar e dusă de mult. Cu toții credem că avem un înger păzitor. Eu am mai mulți și tind să cred că unul dintre ei este bunica mea”, mărturisea cu lacrimi în ochi celebrul bucătar.

În vârstă de 49 de ani, chef Cătălin Scărlătescu este încă burlac, iar multe concurente care vin la emisiunea „Chefi la Cuțite” recunosc că vin pentru a-l cunoaște pe celebrul bucătar, burlac râvnit de multe domnițe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...