Cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui

Ioana Bucur 08.02.2022, 11:19
Cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui

Delicios și surprinzător de ușor de preparat. Învață cum să faci cel mai bun drob de Paște, respectând indicațiile lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar de la Antena 1 a dezvăluit că a moșetnit rețeta chiar de la bunica lui.

Cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Există masă de Paște fără drob? Prea uscat, prea gras, nu toate încercările gospodinelor sunt o reușită, dar asta se poate schimba, dacă respectați câteva sfaturi recomandate de unul dintre cei mai simpatici bucătari de la TV. Învață ce trebuie să faci pentru a obține mereu cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu, moștenită chiar de la bunica lui.

Simpaticul bucătar de la Antena 1, care a devenit faimos, în rândul gospodinelor pentru rețeta sa de cozonac, a venit cu o nouă mână de ajutor pentru cele care nu reușesc să deslușeacă misterele drobului de miel. Cu toate că procesul este unul destul de migălos, așa cum prea bine știm, rezultatul merită din plin efortul depus.

Secretul celui mai bun drob de miel
Secretul celui mai bun drob de miel

Ingrediente dorb de Paște

Pentru a prepara rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • organe de la un miel – ficat, rinichi, plămâni, inimă
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 de grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă, ce vor fi bătute, pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

Mod de preparare

Înainte de orice, se iau organele de miel și se spală cu simț de răspundere, apoi se taie în cuburi mari ce se pun la călit într-o tigaie în care s-a turnat înainte ulei de floarea soarelui. Se ia un sfert din compoziție și se taie tot cuburi. După ce se stoarce bine de ulei, restul cărnii se trece prin robotul de bucătărie. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt pentru ca mai târziu să se adauge în amestec.

Se amestecă bine carnea și verdețurile până ce încep să se omogenizeze, iar mai apoi se adaugă cele opt ouă bătute ca pentru omletă. Adăugați sarea și piperul și înveliți amestecul în prapure. Drobul se lasă în cuptor în jur de 50 de minute, la o temperatură de 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul drobului se pot pune, înainte de a fi băgat în cuptor, câteva ouă fierte întregi ce, la momentul în care preparatul-vedetă al mesei de Paște va fi tăiat felii, îi vor da un aspect interesant.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...