Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio

Iancu Andreea, Diana Dumitrache 10.11.2021, 21:35
Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio

În coșurile de cumpărături ale multora se regăsește și carnea de pui. Ușor de gătit și simplu de adăugat în diferite preparate, aceasta este preferata tuturor. Însă este important ca ea să fie de calitate. Iată câteva sfaturi utile despre cum să alegi corect carnea de pui și cum să îți dai seama dacă aceasta este sau nu bio.

Sfaturi utile despre cum să alegi corect carnea de pui

Atunci când te afli la cumpărături și îți dorești să adaugi în cos și carnea de pui, este esențial să optezi pentru un produs de calitate. De aceea, ambalajul, eticheta și modul în care se prezintă produsul sunt foarte importante. Îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să alegi corect carnea de pui și cum să știi dacă este bio, dincolo de textul scris adesea pe etichetă.

Consumul de carne de pui este benefic organismului, însă este esențial să cunoști ce tip de carne folosești. În primul rând, aceasta trebuie să fie proaspătă și de calitate. Un indiciu de care trebuie să ții cont este culoarea acesteia. Carnea de pui proaspătă are o nuanță alb-gălbuie. Dacă aceasta are o cu totul altă culoare, mai bine renunță la achiziție.

Cum alegi carnea de pui și cum îți dai seama că este bio
Cum verifici dacă e proaspătă carnea de pui

Cum identifici carnea de pui proaspătă

Totodată, o metodă simplă pentru a identifica dacă ai în fața ta carne de pui proaspătă, apasă ușor cu degetul ambalajul. Dacă observi cum carnea își revine imediat la forma inițială, înseamnă că aceasta este proaspătă. Pe de altă parte, pielea opacă și fără pete a puiului este un alt indiciu cu privire la prospețimea cărnii de pui.

Ambalajul, un indiciu important. Ce trebuie să conțină eticheta produselor din carne de pui

Atunci când alegi un produs pe bază de carne de pui din frigiderul supermarketului, este indicat să acorzi atenție ambalajului. Dacă acesta prezintă perforații, mai bine nu îl cumpăra. Se poate să se fi contaminat. Carnea de pui ambalată corespunzător este protejată în mod eficient în timpul transportului sau manipulării.

După ce ai analizat prospețimea cărnii de pui și că ambalajul este în stare intactă, asigură-te că acorzi atenție informațiilor de pe etichetă. Aceasta trebuie să conține date precum denumirea produsului, cantitatea netă de pui, termenul de valabilitate și condițiile în care aceasta a fost depozitată. De asemenea, eticheta va conține și numele şi adresa producătorului. Un element foarte important este certificatul pentru managementul calității și siguranței alimentare, trecut și el pe etichetă.

Totodată, este indicat să alegi să așezi carnea de pui la finalul cumpărăturilor, astfel încât să nu stea prea mult timp afară din frigider pentru că temperaturile necorespunzătoare o pot deteriora. Verifică din nou produsul, fiind necesar ca acesta să aibă un aspect uniform, compact și să fie ferm. Culoarea uniformă este și ea de remarcat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...