Carlos Alcaraz este noua minune din tenis. A câștigat turneul de la Madrid, după ce i-a învins pe Novak Djokovic, Rafael Nadal, iar în finală pe Alexander Zverev

Sorin Barbu 09.05.2022, 10:25
Carlos Alcaraz este noua minune din tenis. A câștigat turneul de la Madrid, după ce i-a învins pe Novak Djokovic, Rafael Nadal, iar în finală pe Alexander Zverev

Carlos Alcaraz și-a încheiat marșul triumfal de la Madrid cu o finală pe care a câștigat-o în doar 62 de minute. Jucătorul spaniol de doar 19 ani l-a învins în ultimul act al competiției pe Alexander Zverev, numărul trei mondial şi deținătorul medaliei de aur de la Olimpiadă. Este al doilea lui titlu din categoria Masters 1.000 din acest sezon, după succesul de la Miami.

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Madrid, după finala cu Alexander Zverev

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Madrid, după ce l-a spulberat în finală pe Alexander Zverev. Spaniolul se află pe locul 19 ATP și nu s-a fâstâcit în meciul în care l-a înfruntat pe numărul 3 ATP și s-a impus în două seturi, fără probleme, cu 6-3, 6-1. Nu a avut emoții nici când i-a înfruntat pe Novak Djokovic (actualul lider ATP) și pe Rafael Nadal (jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam din istorie -21) și a reușit astfel să-și croiască drum spre al doilea titlu din categoria Masters 1.000 din acest sezon, după ce acum două luni a câștigat și la Miami.

„Este extraordinar că am reuşit să-i înving pe aceşti jucători. Să înving doi dintre cei mai buni tenismeni din istorie şi apoi pe Zverev, numărul 3 mondial. Este un jucător grozav. Aş spune că aceasta este cea mai bună săptămâna din viaţa mea”, a spus Alcaraz în interviu său pe teren.

„Vreau să-l felicit pe Carlos. În acest moment, el este cel mai bun jucător din lume şi este extraordinar ca tenisul săi aibă noi supervedete ca el. Cred că va câştiga multe turnee de Grand Slam, va ajunge numărul unu mondial şi se va impune în acest turneu de multe ori de acum înainte”, a afirmat la rândul său Zverev după finala din capitala Spaniei.

Sportivul spaniol este al doilea cel mai tânăr jucător care câștigă două turnee din categoria Masters 1.000. Primul este compatriotul Rafael Nadal, învingător la Monte Carlo şi Roma în 2005. Alcaraz este jucătorul care a obținut cele mai multe victorii în circuitul profesionist în acest an. Are 28 de succese în timp ce grecul Stefanos Tsitsipas a câștigat 27.

„Am 19 ani şi cred că acesta este cheia pentru a putea juca meciuri lungi şi grele la rând. Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic”, a adăugat campionul spaniol.

Carlos Alcaraz a stabilit și un record: a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria competiției de la Madrid.

Carlos Alcaraz are 19 ani și a câștigat turneul de la Madrid

Cine este Carlos Alcaraz, câștigătorul turneului de la Madrid

Și totuși, cine este acest Carlos Alcaraz, jucătorul care dă de pământ cu „granzii” din tenis? S-a născut în Murcia, iar jurnaliștii spanioli spun despre el că este „noul Rafa Nadal”, deși recunosc, cu o urmă de tristețe, că jocul lui seamănă mai mult cu al lui Roger Federer.

Avea 16 ani când a impresionat la primul meci din competițiile profesioniste când a revenit spectaculos în fața unui jucător foarte experimentat. „Aşa arată urmaşul lui Rafa!” sau „Viitorul e al lui” sunt doar două dintre titlurile din ziarele spaniole.

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/mutuamadridopen

Urmăriți Impact.ro și pe