Novak Djokovic a dat găsit explicația pentru momentul slab pe care îl traversează: scandalul din Australia l-a afectat foarte mult. „Am subestimat efectele emoționale”

Sorin Barbu 06.05.2022, 11:10
Novak Djokovic a dat găsit explicația pentru momentul slab pe care îl traversează: scandalul din Australia l-a afectat foarte mult. „Am subestimat efectele emoționale”

Novak Djokovic nu traversează un moment grozav. Au trecut mai bine de patru luni din acest an și nu se poate „lăuda” decât cu o finală în turneul de la Belgrad. Jucătorul sârb a acordat un interviu în care a vorbit despre cauzele acestui declin și a recunoscut că a avut mari probleme emoționale după ce a fost expulzat din Australia, în luna ianuarie a acestui an.

Novak Djokovic, afectat de scandalul de la Australian Open

Novak Djokovic a câștigat Australian Open în anul 2021, dar anul acesta nu a avut posibilitatea să-și apere titlul. Australienii l-au acuzat că nu a respectat legislația anti-covid și după ce l-au ținut zece zile în carantină l-au trimis acasă. Situația a fost foarte ciudată. Jucătorul a susținut că a fost de două ori infectat cu noul coronavirus, iar când s-a dus în Australia s-ar fi aflat în perioada în care nu ar fi putut să răspândească boala. Nu a fost crezut, iar jucătorul dezvăluie acum că situația din luna ianuarie l-a afectat foarte tare. Mai mult decât ar fi crezut.

„La început, după ce am revenit din Australia, trebuie să admit, că am subestimat starea emoțională în care mă aflam. M-am gândit că am plecat din Australia, asta este, ce s-a întâmplat, s-a întâmplat și merg mai departe. Dar, în lunile următoare, am simțit că urmele emoționale și psihologice a evenimentelor petrecute acolo au rămas cu mine. Poate doar în ultimele săptămâni am ieșit din acele stări și am început să le transform în combustibil și energie pozitivă.

A fost o situație pe care nu am înfruntat-o în viața mea înainte, în ciuda întregii experiențe pe care o am în ecosistemul tenisului, pe teren și în afara lui”, a declarat jucătorul sârb.

Novak Djokovic este indragostit de melodia unei trupe romanesti
 

Novak Djokovic, bilanț îngrijorător în anul 2022

Novak Djokovic a jucat 9 partide în acest an și a pierdut trei. Una dintre înfrângeri a suferit-o în finala de la Belgrad, singura în care s-a calificat în acest an. La finalul partidei a recunoscut că are mari carențe în pregătirea fizică.

„M-a lovit emoțional, mai mult decât fizic. Am încercat să îmi dau seama de ce se întâmplă și să-mi recalibrez echilibrul între minte, corp și suflet și să abordez următorul turneu ca pe oricare altul.

Asta a fost mentalitatea mea, dar, când am început să joc meciuri oficiale, mi-am dat seama că nu pot să arunc aceste lucruri în urma mea, pur și simplu, ci mai trebuie să înfrunt senzația de a fi ținut în urmă.

În ultimele meciuri, m-am simțit de parcă nu eram eu însumi pe teren. Eram mai emoționat decât de obicei, într-o stare mai defensivă, din punct de vedere mental. Mi-a luat mai mult timp să trec prin asta, iar energia publicului din Serbia, primită în timpul turneului m-a ajutat enorm să depășesc. Sper ca, de acum, voi reveni la echilibrul optim de care am nevoie pentru a juca la cel mai bun nivel,” a declarat Novak Djokovic, pentru The Tennis Channel.

Novak Djokovic este calificat în sferturile de finală ale turneului pe zgură de la Madrid unde îl va înfrunta pe polonezul Hubert Hurkacz, locul 14 în clasamentul ATP.

Urmăriți Impact.ro și pe