Care telefon se strică mai greu, iPhone sau Android? Diferențele în timp dintre modele

Stan Filon 19.09.2021, 11:07
Care telefon se strică mai greu, iPhone sau Android? Diferențele în timp dintre modele

Mulți români care doresc să-și achiziționeze un telefon nou se întreabă care telefon se strică mai greu, iPhone sau Android? Ei bine, au fost făcute studii care spun exact ce se întâmplă în timp cu un telefon iPhone, dar și cu unul Android.

iPhone sau Android? Care telefon se strică mai greu

Dacă vă gândiți să vă cumpărați un telefon nou și nu știți dacă să alegeți un iPhone sau un telefon care are un sistem de operare Androd, trebuie să vedeți cifrele de mai jos, care vă vor ajuta mult în alegerea făcută, pentru a vă bucura cât mai mult timp de telefonul respectiv.

În primul rând, trebuie să știți că atunci când veți dori să ”pensionați” telefonul, trebuie să țineți cont de faptul că un procent mai mare de iPhone-uri sunt vândute sau schimbate în comparație cu telefoanele Android de la Google, relevă datele unui studiu al CIRP.

Care telefon se strica mai greu, iPhone sau Android
Care telefon se strica mai greu, iPhone sau Android

Care sunt diferențele între cele două

Proprietarii de iPhone spun că ecranele telefoanelor vechi sunt în stare mai bună, în timp ce proprietarii de telefoane Android susțin că telefoanele vechi au o durată de viață mai bună a bateriei. Cu toate acestea, proprietarii de iPhone găsesc mult mai repede un cumpărător pentru telefonul vechi, decât cei care au în posesie un Android.

Proprietarii de telefone cu Android au declarat că acestea sunt reciclate sau pierdute, sparte sau furate într-o proporție mult mai mare decât în cazul telefoanelor iPhone, sau pur și simplu sunt păstrate pentru utilizare ulterioară, în comparație cu telefoanele iPhone.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

”Cel mai recent, am constatat că oamenii păstrează telefoanele anterioare pentru o medie de peste trei ani, în creștere de la mai puțin de doi ani”, spun autorii studiului.

Proprietarii iPhone, mulumiți de cran, cei Android sunt mulțumiți de baterie

În legătură cu ecranele telefoanelor, 84% dintre cumpărătorii care au un iPhone vechi raportează un ecran „perfect” sau „zgâriat, dar utilizabil”, în comparație cu 76% dintre cumpărătorii care au un telefon Android vechi.

Când vine vorba de bateria telefoanelor, 30% dintre cumpărătorii cu un telefon vechi cu Android raportează o baterie care durează o întreagă zi sau mai mult, comparativ cu 23% dintre cumpărătorii cu un iPhone vechi.

Studiul mai arată că aproape o treime dintre iPhone-uri sunt schimbate pentru un telefon nou, în comparație cu doar 10% din telefoanele Android. Poate și pentru faptul că telefoanele Android se devalorizează mai repede, jumătate din telefoanele Android sunt păstrate de către consumator pentru o utilizare ulterioară, în comparație cu doar 29% din telefoanele iPhone.

”Cele mai multe telefoane pensionate mai au încă ceva viață funcțională în ele (…)”, a declarat Mike Levin, partener și cofondator CIRP. „Multe dintre ele sunt păstrate ca rezervă sau sunt date unui prieten sau unui membru al familiei. Totuși, revânzarea și schimbul favorizează foarte mult iPhone-urile. Consumatorii dau la schimb sau revând iPhone-urile mult mai des decât telefoanele Android. 31% din iPhone-urile vechi sunt revândute, față de 10% din telefoanele vechi cu Android. Ne așteptăm ca oportunitatea de a valorifica un iPhone cu o valoare reziduală ridicată să accelereze ciclul de actualizare”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...