iPhone 13, lansat oficial. Toate noutățile despre bijuteria de la Apple

Iancu Andreea 14.09.2021, 22:53
iPhone 13, lansat oficial. Toate noutățile despre bijuteria de la Apple

Compania Apple a lansat oficial noul iPhone 13, un telefon așteptat de fanii brandului american. Noul model de smartphone cunoaște unele schimbări, fiind ușor diferit de varianta precedentă de iPhone 12. Totodată, noua generație este mult mai prietenoasă cu mediul, în timp ce se bucură de performanțe mai bune în privința caracteristicilor sale esențiale. Totodată, gigantul din Silicon Valley a pregătit o serie de alte lansări importante, printre care versiunea iPhone 13 Pro de peste 1 TB, un nou iPad Mini și noua generație Watch Series 7. Prețurile pentru noile device-uri sunt de asemenea exorbitante.

Apple a lansat iPhone 13. Cu ce noutăți vine smartphone-ul

O nouă generație de telefoane marca Apple a fost lansată în America. Compania din Silicon Valley a dezvăluit recent, la Cupertino, California, noile sale modele de iPhone 13, telefon ce face parte dintr-o serie îmbunătățită de smartphone-uri pentru clienții brandului. Noul iPhone 13 se remarcă printr-o crestătură mai mică cu 20% în zona camerei frontale pentru FaceTime. De asemenea, designul general, care este ușor de recunoscut de posesorii unui iPhone 12, este similar generației precedente. Dincolo de cele cinci variante de culori disponibile pentru clienți, aceștia se pot simți în pas cu moda și datorită atenției oferite mediului. iPhone 13 este realizat din componente din plastic și aluminiu reciclat.

Pe de altă parte, Tim Cook, Directorul general al companiei Apple, a dezvăluit faptul că iPhone 13, dar și iPhone 13 mini, vor beneficia de un ecran cu 28% mai luminos, având 1200 de niți. Totodată, panoul utilizat este unul de tip OLED certificat P3, Dolby Vision și HDR10. În privința procesorului, cel folosit pentru noua versiune de telefoane este Apple A15 Bionic, care promite să fie cu 50% mai rapid decât cel mai rapid Android. Astfel, amatorii de jocuri sau aplicații de editare foto/video ar putea fi uimiți de performanțele noului terminal.

iPhone 13, lansat oficial
iPhone 13, noul model produs de Apple

Cât va costa noul iPhone 13. Compania a lansat o variantă de 1TB

Modelul lansat recent de Apple are două camere principale, cu o rezoluție de 12 megapixeli, una wide cu F/1.6 și una ultra wide, cu F/2.6. De asemenea, cea din urmă dispune de stabilizare optică cu sensor-shift, care s-a regăsit în trecut pe modelul iPhone 12 Pro Max. Ideal pentru pasionații de video, iPhone 13 beneficiază de Cinematic Video, clipurile fiind imortalizate în Dolby Vision. În plus, telefonul filmează în 4K. Pe de altă parte, noile modele funcționează pe 5G, pe o varietate de frecvențe din lume. Un alt aspect important, legat de autonomie, este acela că atât iPhone 13 cât și iPhone 13 mini au o baterie mai bună față de predecesorul lor, chiar cu o oră și jumătate în plus de utilizare pentru versiunea mini și 2,5 ore pentru cea standard.

Când vine vorba despre prețul noului iPhone 13, varianta mini pornește de la 699 de dolari, pentru versiunea de 128GB. Pe de altă parte modelul standard începe de la 799 de dolari. Cu toate acestea, se poate ajunge chiar și la prețul de 1.000 de dolari pentru versiunea iPhone 13 Pro cu peste 1 TB. Prin comparație, în urmă cu un an de zile, iPhone 12 pornea de la aceleași prețuri, însă oferea doar 64GB de memorie internă.

iPhone 13, lansat oficial
Prețurile de pornire ale telefoanelor Apple
Urmăriți Impact.ro și pe