Care sunt cele mai cunoscute filme cu Jackie Chan. Actorul, o legendă a Hollywood-ului

Cristian Cojocaru 06.06.2021, 18:30
Care sunt cele mai cunoscute filme cu Jackie Chan. Actorul, o legendă a Hollywood-ului

Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuți actori ai peliculelor de acțiune din întreaga lume, jucând în peste 100 de filme. Dacă în anii ’80, actorul reușea să facă senzație la Hollywood, ulterior, acesta a devenit unul dintre cei mai cunoscuți cascador din toate timpurile.

Filme cu Jackie Chan pe care nu le-ai rata

Deși Jackie Chan a apărut în peste 100 de pelicule, sunt anumite producții pe care cu siguranță nu ai vrea să le ratezi, în situația în care te afli printre cei care nu au reușit să vadă toate aceste filme, chiar dacă șansele sunt foarte mici. Actorul Jackie Chan a reușit să facă senzație în filmul ”Rush Hour” precum și în multe alte filme ca Shangai, unde a jucat alături de Owen Wilson. Printre cele mai cunoscute producții ale actorului Jackie Chan, se numără:

Police Story (1985) – Jackie Chan joacă rolul unui inspector în care, este obligat să fugă, fiindu-i înscenată o crimă. Iubita acestuia, May, este cea care îl ajută pe detectiv să își demonstreze nevinovăția. Potrivit actorului, acesta reprezintă unul dintre cele mai bune filme ale sale de acțiune.

The Protector (1985) – Doi polițiști din New York, Billy Wong și Danny Garoni sunt actorii principali ai peliculei. În momentul în care fiica unui om de afaceri este răpită de un traficant de droguri, cei doi polițiști pleacă în Hong Kong pentru a-l înfrunta pe răufăcător și a o salva pe fiica afaceristului.

Rumble in the Bronx (1995) – Ma Hon Keung este un bărbat din Hong Kong care ajunge să viziteze New York. Scopul acestuia este de a participa la nunta unchiului său, însă aici este implicat într-o afacere care nu îl vor ține departe de probleme.

filme Jackie Chan
Productia Drunke Master este unul dintre cele mai cunoscut filme cu Jackie Chan

The Fearless Hyena (1979) – Jackie Chan este atât actor cât și regizor al acestei pelicule. Acesta interpretează rolul lui Ching Hing-Iung care este un tânăr expert în arte marțiale. În cadrul unei școli de arte marțiale, tânărul își găsește un dușaman în persoana celui care i-a ucis bunicul.

Armour of God (1986) – În acest film personajul interpretar de Jackie Chan este inspirat din Indiana Jones. La acea vreme, filmul a reușit să facă furori, iar acțiunea este plasată în timpul unei căutări de comori. Comoara reprezintă un artefact denumit ”Armura lui Dumnezeu”.

Wheels on meals (1984) – Încă o dată, Jackie Chan își arată măiestria în producție alături de frații săi. Jackie Chan și Yuen Biao se îndrăgostesc de aceeași femeie, însă ceea ce nu știu ei este că aceasta este una destul de periculoasă. Urmărește filmul pentru a vedea deznodământul.

Drunken Master (1978) – Probabil unul dintre cele mai cunoscute filme cu Jackie Chan, actorul interpretează rolul lui Wong Fei-hung, un tânăr rebel. Pentru îndreptarea comportamentului său, tatăl lui îl obligă să învețe arte marțiale de la un maestru exigent. Plin de amuzament și acțiune totodată, filmul îl încadrează pe tânăr în timp ce învață stilul ”celor opt nemuritori”, potrivit stiridinlume.ro

Urmăriți Impact.ro și pe