Care este orașul din România cu cea mai ieftină motorină și benzină

Motoarele diesel au un consum mai mic în comparație cu cele pe benzină

Mii de români sunt interesați de prețul carburanților, atunci când pornesc într-o călătorie. Nu în orice oraș, însă, găsești un preț bun.

Orașele cu cea mai ieftină motorină și benzină

Zilele acestea, benzina cea mai ieftină o găsești la Bacău, prețul fiind de 5,12 lei. De asemenea, motorina în Constanța o găsești la preț de 5,27 lei, potrivit peco-online.ro.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 5.6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15.5 lei mai puțîn decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5.6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16.0 lei mai puțin decât in urmă cu 30 de zile.

Zeci de mii de romani accesează platforma Monitorul Preţurilor Carburanţilor când pleacă în călătorie cu maşina, la sfârşit de săptămână. Aproximativ 40% dintre persoanele interesate accesează platforma în zilele de vineri şi sâmbătă, potrivit capital.ro.

Benzina standard conduce detaşat în topul căutărilor celor interesaţi să afle preturile carburanţilor cu aproximativ 200.000 de căutări, urmată de urmată de motorina standard cu peste 132.000 de căutări şi de benzina premium cu peste 85.000 de căutări.

De asemenea, 10.610 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat staţiile de încărcare a maşinilor electrice.

Platforma a fost accesată în cea mai mare parte din Bucureşti aproximativ 41%, dar şi din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Surprinzător este faptul că platforma a fost accesată şi din Germania, Marea Britanie, SUA şi Ungaria.
Consiliul Concurenţei a lansat, la începutul lunii iulie 2018, platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”.

Aceasta poate fi accesată pe monitorulpreturilor.info sau din aplicaţia mobilă disponibilă gratuit în App Store sau Google Play.

Platforma este una dintre cele două componente ale „Monitorului preţurilor”, proiect iniţiat de autoritatea de concurenţă în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în 2016.

 un motor pe motorină consumă cu 24% mai puţin decât unul pe benzină

Un motor pe motorină consumă cu 24% mai puţin decât unul pe benzină

Avantajele motoarelor diesel

Pentru şoferi, consumul rămâne unul dintre cei mai importanţi factori atunci când trebuie să decidă între tipurile de motorizare.

În urmă cu 10-12 ani, preţul motorinei era mai mic decât cel al benzinei, iar asta însemna economie pentru cei care conduceau maşini cu motor diesel.

Preţul litrului de motorină a crescut, însă, în mod constant, iar în momentul de faţă diferenţa de preţ dintre cele două tipuri de combustibil este relativ mică, cel puţin pe piaţa locală.

Motoarele diesel au un consum mai mic în comparație cu cele pe benzină. În medie, un motor pe motorină consumă cu 24% mai puţin decât unul pe benzină:

-în cazul traseelor urbane

-cu 29% mai puţin în cazul celor extraurbane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI