Netflix de România: cum arată platforma pe care găsești filmele pe care le-ai ratat la TIFF

Ediția 2019 a Festivalului Internațional de Film Transilvania, pe scurt TIFF, tocmai ce s-a încheiat la Cluj. Organizatorii știu, însă, că nu toată lumea a ajuns la TIFF anul acesta, așa că au venit cu o soluție.

Festivalul Internațional de Film Transilvania a lansat o nouă platformă de streaming video, după modelul Netflix. E vorba de o platformă unde poți vedea filme care au fost proiectate în cadrul festivalului, dar și producții de autor, independente și premiate la festivaluri internaționale.

Platforma se numește TIFF Unlimited și poți găsi pe ea mai multe producții. Găsești acolo și filme românești, pe care poate le-ai ratat în cinematografe sau care nici măcar nu au fost distribuite de rețelele din România.

Ce găsești pe TIFF Unlimited, considerat varianta Netflix a României

Tiff Unlimited a fost creat pentru a prezenta filme de nișă sau producții care au fost proiectate la festivaluri, dar nu au mai ajuns în cinematografe.

„Ne dorim de multă vreme să continuăm experienţa TIFF în mediul online, fiindcă publicul şi-a dorit să revadă filme din festival sau să vadă filme pe care le-a ratat, iar TIFF Unlimited este vehiculul care le aduce tuturor cinefililor, indiferent dacă au ajuns sau nu la TIFF, propriul festival de film acasă”

Tudor Giurgiu, directorul Festivalui Internațional de Film Transilvania

La rândul său, directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, susține că, în fiecare lună, vor fi urcate producții noi.

„TIFF Unlimited propune publicului lungmetraje premiate în marile festivaluri ale lumii, filme străine şi româneşti apreciate de jurii şi de public, deopotrivă, filme curajoase, radicale sau controversate din genuri şi contexte socio-politice diferite, dar şi poveşti intime şi speciale ca acelea din competiţia acestui an. Platforma de streaming va include filme noi în fiecare lună, astfel încât experienţa festivalului continuă, de fapt, pe tot parcursul anului”

Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF

Care sunt prețurile abonamentelor la TIFF Unlimited

Preţul unui abonament la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA/lună. Până pe  9 iunie, utilizatorii au putut opta pentru unul dintre abonamentele disponibile la un preţ promoţional – 10 Euro (trei luni), 25 Euro (șase luni) sau 50 Euro (un an).

Toţi abonaţii vor avea parte de vizionare gratis în prima săptămână..

Din 10 iunie, costul abonamentelor va fi: 17 Euro ( 3 luni), 35 Euro (6 luni), 65 Euro (1 an).

Între filmele disponibile pe platforma TIFF se numără: „Melancholia” (r. Lars von Trier), „Son of Saul” (r. László Nemes), „La isla mínima” (r. Alberto Rodríguez), „The Tribe” (r. Miroslav Slaboshpitsky), „A Separation” (r. Asghar Farhadi), „Blue is The Warmest Color” (r. Abdellatif Kechiche), „Relatos salvajes” (r. Damián Szifron), „Enter The Void” (r. Gaspar Noé), „Rams” (r. Grímur Hákonarson), „Undeva la Palilula” (r. Silviu Purcărete), „Despre oameni şi melci” (r. Tudor Giurgiu), „Câinele japonez” (r. Tudor Cristian Jurgiu), „Woman at War” (r. Benedikt Erlingsson) şi „Tarde Para Morir Joven” (r. Dominga Sotomayor Castillo).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI