Care este numele adevărat al lui Puya. Concurentul America Express a dezvăluit de la ce a pornit porecla folosită pe scenă

Mihnea Tălău 24.01.2023, 08:58

Concurent alături de soția sa Melinda, la reality-show-ul America Express, Puya este un cunoscut artist care a cucerit generații întregi cu muzica sa. Nu toți știu însă cum îl cheamă pe cântăreț în buletin și cum a ajuns să își aleagă numele de scenă.

Numele din buletin al artistului

Puya și-a făcut debutul în muzică în anii ’90, când alături de Tudor Sișu au pus bazele formației La Familia și au cântat mulți ani în această formulă. Viața de cartier l-a inspirat pe Puya să cânte muzică rap și hip-hop, genuri muzicale cărora le-a rămas fidel și după destrămarea trupei, scrie ego.ro.

Numele din buletin a lui Puya este Dragos Gărdescu. El a povestit, la un moment dat, cum a ajuns să fie cunoscut cu acest nume de scenă. Cântărețul a mai avut încă doi frați, iar în cartierul în care au crescut, pentru a-i identifica, oamenii îi strigau după porecla tatălui lor.

„Noi am fost trei frați. Porecla lui tata era Puiu, nea Puiu. Semănam foarte mult între noi și nu știau cum să ne zică. Și ne-au zis frații Puia”, a povestit artistul, în urmă cu ceva timp, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

Puya, un familist convins

Cunoscut prin intermediul muzicii drept un băiat de cartier, pe plan personal, Puya este un familist convins. Este căsătorit din anul 2011 cu Melinda, o femeie cu 10 ani mai mică decât el. Rapperul s-a îndrăgostit de ea când aceasta încă nu terminase liceul, în anul 2006, și de atunci au rămas împreună. Melinda l-a făcut tată pe Puya de 3 ori de-a lungul anilor. Cei doi se mândresc că au împreună 3 fetițe.

„Nu era fana mea. Eu am cântat la balul unde ea a prezentat. Și mi-a tras și țeapă cu banii! Ăia aveau sala plină și mie îmi ziceau că n-au bani. Și așa ne-am împrietenit. Am ținut legătura, am vorbit.. După a început să îmi placă jocul ăsta și îmi tot puneam concerte în zona unde era ea. Sunam la cluburile din Cluj unde era ea. La un moment dat am cântat și într-un grajd! Și uite așa am reușit să acopăr fiecare sătuc din zona Clujului!

Când am cerut-o de soție copilul avea deja doi ani. Am fost rapizi. Până acum văd că m-a suportat. (…) Primul copil nu prea l-am văzut. Aveam foarte multe spectacole, chiar și 4 într-o zi. Bine, nu mă plâng, că nu cred că o să mai am așa prea curând”, i-a povestit Puya lui Cătălin Măruță, în podcastul acestuia.

Puya și Melinda participă acum la America Express, parcurgând Drumul Aurului alături de celelalte echipe din Concurs, din Mexic și urmează să mai străbată încă două țări – Guatemala și Columbia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...