Care este firma care va construi cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești. Decizia fusese contestată în instanță

Ana Anitoiu 03.09.2021, 15:57
Care este firma care va construi cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești. Decizia fusese contestată în instanță

Cel mai greu tronson al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești va fi construit de o firmă străină, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că a luat sfârșit procedura de evaluare.

Ce firmă va construi cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești

Cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești, adică tronsonul patru, între Curtea de Argeş și Tigveni, va avea o lungime de 10 kilometri şi va include un tunel de 1,3 kilometri.

Contractul valorează două miliarde de lei și a fost câștigat de compania austriacă Porr. Aceasta se va ocupa de proiectarea, precum și de execuția tronsonului patru din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, potrivit adevarul.ro.

Care este firma care va construi cel mai greu tronson al autostrazii Sibiu-Pitesti. Decizia fusese contestata in instanta
Imagine de pe Autostrada A1

Decizia a fost contestată în instanță

Compania austriacă Porr a fost declarată câștigătoare în primăvara acestui an, dar o firmă din China ce a fost exclusă inițial a făcut contestație.

Această contestație a fost admisă la data de 8 iunie, iar ofertele au trecut printr-o nouă evaluare. Însă, spre nemulțumirea chinezilor, austriecii de la Porr au fost declarați din nou câștigători.

În cât timp va fi construit cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești

Durata contractului pentru cel mai greu tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești este de 60 de luni, adică 5 ani, dintre care 16 luni vor însemna perioada de proiectare, iar alte 44 de luni vor reprezenta perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor la tronsonul patru al autostrăzii Sibiu-Pitești este de 10 ani. Compania Porr realizează și tronsonul 1 al acesteia, lotul Sibiu-Boiţa, la care lucrările se vor încheia până la sfârșitul anului viitor.

Lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, în construcție

La 1 septembrie au început lucrările de construcție pentru autostrada Sibiu-Pitești, după ce s-au făcut decopertările necesare. Autorizația acestor lucrări a fost emisă pentru o durată de 48 de luni, adică patru ani.

”Autostrada Pitești-Sibiu Lot 5: Lucrările încep pe 1 septembrie. Tocmai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii A1. Proiectarea a fost încheiată, intrăm în faza de execuție.

Constructorul este deja mobilizat în teren pentru a porni munca pe cei 30 de km ai șantierului. Este o investiție complexă, cu o valoare de 1,7 miliarde de lei”, declara ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor.

Pentru acest tronson al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, antreprenorul Astaldi din Italia trebuie să mobilizeze peste 1.000 de drumari şi 600 de utilaje. Traseul începe în zona localităţii Curtea de Argeş, continuă paralel cu râul până la centura municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma șoselei este de 26 de metri lăţime.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...