Care este, de fapt, partidul care respinge desființarea Secției Speciale. Declarațiile lui Dan Barna clarifică totul

Nicu Stan, Dragos Ștefănescu 20.07.2021, 20:37
Care este, de fapt, partidul care respinge desființarea Secției Speciale. Declarațiile lui Dan Barna clarifică totul

Care este, de fapt, partidul care respinge desființarea Secției Speciale. Declarațiile lui Dan Barna clarifică totul. Ministrul Justiției a venit cu o nouă variantă pentru desființarea Secției Speciale în coaliție, însă UDMR a respins-o. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Ce partid nu vrea desființarea Secției Speciale. Dan Barna face lumină

S-a aflat care este, de fapt, partidul care respinge desființarea Secției Speciale. Declarațiile lui Dan Barna, liderul USR, clarifică totul.

Astfel, liderul USR, Dan Barna, a spus marți, 20 iulie, într-o emisiune la TVR, că ministrul Justiției are o nouă variantă pentru desființarea Secției speciale în coaliție, însă UDMR nu este de acord.

Dan Barna spune ce partid nu vrea desfiintarea SIIJ
Dan Barna spune ce partid nu vrea desfiintarea SIIJ

Dan Barna cerde că nu există interes pentru desfințarea SIIJ

Dan Barna crede că nu este acceptată nicio variantă pentru că nu există interes pentru desființarea SIIJ, în fapt, iar coaliția de guvernare este într-un blocaj în această privință.

”Ministrul justiției, după discuții cu colegii din PNL și UDMR, a mai găsit o variantă în care a propus încă o alternativă prin care să desființăm SIIJ, dar să existe o garanție – cerută de UDMR – asupra magistraților, astfel încât, dacă un magistrat anchetat consideră că procurorii ar putea să nu fie obiectivi să poată să ceară anchetarea într-o altă circumscripție teritorială.

UDMR nu este de acord

Am prezentat și această variantă. Cei de la UDMR au zis în primă fază că da, ar putea să fie de acord, este o garanție, după care astăzi ne-au spus că nu, nu sunt de acord, pentru că dânșii de fapt vor ca atribuția aceasta să nu fie la DNA. Ei vor ca DNA să nu aibă atribuții în această zonă, pentru că poziția este de a păstra o secție specială pentru magistrați, dintr-un raționament pe care mi-e greu să-l înțeleg”, a precizat liderul USR.

Ministrul Justiției are mai multe variante

”Ministrul Justiției a prezentat mai multe variante pentru desființarea SIIJ, dar niciuna nu este acceptată pentru că în realitate orice variantă s-ar propune, ea va fi respinsă.

De fapt nu există un interes din partea acestui partener din coaliție pentru ca angajamentul din programul de guvernare să devină realitate. Suntem în blocaj, continuăm discuțiile. Sper să găsim o soluție, dar lucrurile sunt foarte complicate pe acest subiect”, a mai spus Dan Barna.

Dan Barna se luptă cu morile de vânt

În plus, Dan Barna se arată revoltat după ce s-ar fi luptat pe această temă cu morile de vânt. Acesta susține că USR este singur împotriva tuturor pe tema desfințării SIIJ.

”De fapt suntem singurii care luptăm pe acest front. (…) Cei de la PNL sunt neutri în această dezbatere. Ei spun că sunt de acord cu desființarea în orice formulă. Vin de la o ședință de coaliție în care iar m-am certat în van. Sunt foarte nervos. Pe subiectul SIIJ sunt revoltat în momentul de față”, a subliniat Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe