Care este, de fapt, motivul pentru care Mihai Găinușă n-a avut succes pe Youtube

Emanuela Pană 18.06.2021, 08:26

Mihai Găinușă, fostul cârcotaș, reprezintă una dintre cele mai cunoscute fețe din televiziune, după ce a scris istorie cu ajutorul emisiunii „Cronica Cârcotașilor“, unde l-a avut ca partener de pupitru pe Șerban Huidu. La aproape 7 ani de la cearta răsunătoare dintre cei doi prezentatori aceștia continuă să fie rivali, ambii realizând propriul matinal, fiecare la alt post de radio. Între timp, Găinușă și-a încercat norocul și pe Youtube, însă nu s-a bucurat de succes. Motivul? În continuare.

Motivul pentru care Găinușă n-a avut succes pe Youtube

După ce au pus punct relației de prietenie, Șerban Huidu și Mihai Găinușă au avut numai de pierdut. Au trecut aproape 7 ani de când s-au certat și, în continuare, fiecare dintre ei pierde, anual, sume colosale de bani. Totuși, comparativ cu Găinușă, Huidu, fostul său coleg de pupitru, pare să fie mai câștigat.

La puțin timp de la mare ruptură a celebrului duo, care s-a produs în 2014, Huidu a înregistrat pierderi majore, potrivit cifrelor înregistrate în actele contabile ale firmei sale de producție „Hodoronc Tronc Production“. Cifra de afaceri a firmei s-a înjumătățit. Prin urmare, cele 5.5 milioane de lei pe care le înregistra anterior s-au transformat în 2.2 milioane.

Cu toate acestea, prezentatorul a reușit să se ridice la loc, iar în ultimii 6 ani, cifra de afaceri a ajuns la 13.5 milioane de lei, ultimul profit net declarat fiind de 400.000 de lei.

Din păcate, nu putem spune același lucru și despre Mihai Găinușă, care nu se poate lăuda cu aceeși soartă. În anul 2016, moderatorul a ajuns să-și lichideze firma de producție „Trosc Pleos Production“, când cifra de afaceri înregistrată era de 13.400 de lei, cu o pierdere de 195.000 de lei. Înainte de marele scandal pe care l-a avut cu Huidu, compania lui Găinușă genera venituri de peste 1 milion de lei anual.

Ulterior, fostul cârcotaș și-a deschis un canal de Youtube, însă nu a făcut nici pe departe furori. Prezentatorul nu a reușit să strângă un număr considerabil de abonați, astfel încât să poată genera profit de pe urma activității sale. Canalul „Cocoștiri cu Mihai Găinușă“ a strâns doar 2.700 de subscriberi în decursul a 3 ani. Cu alte cuvinte, Găinușă nu a avut priză la publicul online.

Citește și: Șerban Huidu nu mai apare la TV. Decizie radicală la Cronica Cârcotașilor, care sunt motivele (exclusiv)

Nu i-au fost recunoscute meritele?

În încercarea sa de a nu se scufunda financiar, Mihai Gănușă s-a bazat o pensiune pe care o deține la Cheia. Norocul pare să fugă de el căci, la sfârșitul anului 2019, acesta a înregistrat o balanță negativă de 41.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 500.000 de lei.

Care este motivul pentru care s-a destrămat cuplul de cârcotași
Care este motivul pentru care s-a destrămat cuplul de cârcotași

Turismul a avut mult de suferit atât în 2019, cât și în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, lucru pe care, cu siguranăță, l-a resimțit și Mihai Găinușă. În prezent, fostul coleg de emisiune al lui Huidu realizează un matinal în cadrul unui post de radio și continuă să modereze propriul canal YouTube, care nu are prea mulți abonați.

În ceea ce privește cearta dintre Mihai Găinușă și Șerban Huidu, aceasta a venit ca o adevărată surpriză pentru toată lumea la momentul respectiv. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, cum de altfel nu ne așteptam nici ca supărarea dintre cei doi să rămână un mister chiar și peste ani.

Deși se zvonea că neînțelegerile ar fi pornit de la bani, Găinușă a afirmat că singurul mare motiv pentru care s-a produs ruptura a fost faptul că nu i-au fost recunoscute meritele.

Mulțumesc Șerban că ai crezut în valoarea mea. Nu-ți mulțumesc pentru că ai distrus ceea ce am construit împreună. Și ți-ai asumat integral meritele. Nu mă deranjează toate mesajele tale, deoarece nu mă mai interesează trecutul. Am făcut radio și televiziune și înainte de Cronică, fac și după. N-o să fac niciodată compromisul de a scrie vulgarități, numai ca să câștig un public pe care n-o să-l respect“, spunea Mihai Găinușă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...