Care este cel mai sigur loc de pe Pământ. Un bărbat trăiește acolo de 31 de ani

Andrei Cezar 09.09.2020, 14:26
Care este cel mai sigur loc de pe Pământ. Un bărbat trăiește acolo de 31 de ani

Pentru unii izolarea reprezintă un mod de viață de zeci de ani. Locuiesc departe de civilizație și de noile tehnologii, iar natura a devenit pentru ei tabloul ideal în care se văd locuind până la sfârșitul vieții. Un astfel de exemplu este Mauro Morandi, un fost profesor italian, care acum trăiește pe o insulă pustie, în largul coastei Sardiniei.

Putem spune că este cel mai sigur loc de pe Pământ. Bărbatul nu a ajuns aici întâmplător, ci a preluat sarcina de a avea grijă de insula de la fostul îngrijitor. Acum nu se mai poate dezlipi de peisajul paradiziac în care trăiește zi de zi.

Insula Budelli, cel mai sigur loc de pe Pământ. Singurul om care trăiește acolo de 31 de ani

Mauro Morandi a fost profesor în Italia, iar de 31 de ani locuiește singur pe insula Budelli din largul cosatei Sardiniei. A ajuns dintr-o greșeală acolo după ce, inițial, a vrut să plece în Polinezia Franceză. Morandi este considerat Robinson Crusoe al Italiei. Într-un reportaj din anul 2018 el a povestit cum este viața lui pe insulă.

Preț de mai mulți ani a dorit să se izoleze total de oameni pentru a trăi ”în contact direct cu natura”. În timp ce privește dintr-un punct de belvedere asupra plajei cu nisip fin și ape turcoaz, Mauro exclamă:

”Privește, nu este nimeni! Frumosul este acolo unde nu există oameni!”

Bărbatul locuiește într-o casă construită în principal din bucăți de lemn. Are electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice, iar apa curentă o procură de la ploaie. Spune că zilele de iarnă sunt complet diferite față de cele de vară. Dacă în anotimpul călduros, oamenii mai trec rareori să-l viziteze, în cel friguros niciun picior de om nu poposește pe insulă. Astfel că nu face altceva decât să citească, iar la sfârșitul iernii termină, spune el, 30-40 de cărți.

Mauro Morandi despre izolarea din timpul pandemiei: „Eu stau închis în fiecare iarnă, iar oamenii nu pot sta în casă câteva săptămâni?”

La începutul pandemiei provocate de noul coronavirus, italianul a avut o intervenție prin telefon la postul CNN Travel uunde a vorbit despre modalitatea de viețuire în izolare:

”Sunt bine, nu mă tem. Mă simt în siguranţă aici. Această insulă oferă protecţie totală. Niciun risc. Nimeni nu ajunge aici, nu vezi nici măcar o singură barcă să treacă”

Cei câțiva turiști care mai ajungeau pe insulă din când în când, odată cu restricțiile nu l-au mai vizitat. Morandi le explica atunci italienilor, grav afectați de pandemie, că săptămânile de izolare nu ar trebui să îi deprime ci să le folosească drept ocazie pentru investigaţii interioare, sufleteşti, scrie descopera.ro.

”Stau închis în casă în fiecare iarnă, luni întregi. Ce naiba, nu pot oamenii să stea în casă câteva săptămâni? E absurd”, a spus bărbatul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe