Italia prelungește restricțiile, în vreme de pandemie. Ce măsuri au fost anunțate pentru români

Stan Filon 08.09.2020, 20:35
Italia prelungește restricțiile, în vreme de pandemie. Ce măsuri au fost anunțate pentru români

Situația continuă să fie una gravă în Italia, unde Guvernul italian a decis să prelungească măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19. Astfel, restricțiile se mențin cel puțin până pe data de 7 octombrie.

Românii care merg în Italia vor intra în carantină. Guvernul italian a prelungit restricțiile până pe 7 octombrie

Consiliul de Miniştri din Italia a emis un decret care prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal, potrivit ministrului sănătăţii, Roberto Speranza.

Documentul include şi o excepţie pentru a permite reunirea cuplurilor separate de măsurile de interdicţie care priveau sosirile în Italia ale turiştilor care au călătorit în alte ţări, transmite Agerpres.

Românii care merg în Italia vor intra în carantină. Guvernul italian a prelungit restricțiile până pe 7 octombrie
Românii care merg în Italia vor intra în carantină. Guvernul italian a prelungit restricțiile până pe 7 octombrieCoronavirus outbreak, Italy – 23 Feb 2020, Image: 500618066, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Claudia Greco/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Discotecile și cluburile de noapte rămân închise încă o lună

Noul decret generează efecte începând de marţi şi va rămâne în vigoare până pe 7 octombrie. Având în vedere că decretul nu poate avea o valabilitate mai mare de o lună, executivul italian va trebui să decidă din nou dacă regulile de combatere a răspândirii noului coronavirus vor fi extinse sau revizuite.

Decretul menţine regulile de securitate aplicate până acum privind obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public. Italienii sunt de altfel obligați să poarte măști de protecșie și în aer liber, între orele 18:00 şi 06:00.

Izbucnirea din nou a noilor cazuri de coronavirus a făcut ca pe data de 15 august să se închidă localurile de noapte și a discotecilor.

Țările aflate pe lista roșie a Italiei

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămân în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie.

Și Românii trebuie să știe că vor fi obligați să intre în carantină, la intrarea în Italia. De asemenea, vor intra în carantină și cei care vin din Bulgaria, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...