Care este cel mai mare regret al lui Bănel Nicoliță. Fostul mare fotbalist încă suferă după alegerea făcută: ”Îmi vine să plâng”

Stan Filon 04.08.2022, 12:44
Care este cel mai mare regret al lui Bănel Nicoliță. Fostul mare fotbalist încă suferă după alegerea făcută: ”Îmi vine să plâng”

Bănel Nicoliță a oferit un interviu în exclusivitate pentru EGO.ro în care a vorbit despre cele două fetițe ale sale, despre regretele pe care le are, după ce s-a retras din fotbal, dar și despre relația cu fosta sa soție. Fostul stelist a ales să vorbească și despre proiectul pe care l-a avut la echipa sa de suflet din Țăndărei, care i-a mâncat o bună parte din avere.

Care este cel mai mare regret al lui Bănel Nicoliță

Ego.ro: Bănel, cum se întreține în formă un fost mare fotbalist?

„Prin mișcare tot timpul. Sportul este pe primul loc la mine, mai ales pentru că am o școală de fotbal, în care sunt implicat 200%. Lucrez cu ei, joc cu ei, le ofer toată dragostea, tot sprijinul. Sunt implicat atât fizic, cât și mental”, a declarat Bănel Nicoliță pentru EGO.ro.

Ce se întâmplă cu echipa din Făurei? Ai fost extrem de atașat de respectiva echipă.

Bănel Nicoliță: Am fost foarte atașat, am renunțat la familia mea, la prietenii mei, la banii mei și la cariera mea de fotbalist. La momentul respectiv, nu am fost atent. Am luat niște decizii proaste, le-am recunoscut tot timpul. Trebuia să rămân lângă familie, nu să plec, dar cum eu sunt Bănel, am fost tot timpul corect, mi-am recunoscut greșeala. Am spus că este greșeala mea, nu a fostei soții, că eu sunt de vină. Am recunoscut, am pierdut banii, am zis OK, de azi încolo îmi asum.

Care este cel mai mare regret al lui Banel Nicolita
Care este cel mai mare regret al lui Banel Nicolita

Dar ai investit foarte mult timp, să nu mai spun de bani

Bănel Nicoliță: Să îți spun cum sunt eu cu banii. M-am născut sărac, pentru mine sărăcia este egală cu zero. Dar, oamenii cu care am lucrat, am renunțat la fotbal, la cum eram eu, puteam să joc încă vreo 5-6 ani. Banii vin și pleacă. În primul și în primul rând, cel mai important pentru mine este că am renunțat la familia mea dragă pentru Făurei și acei oameni nu au apreciat lucrul acesta și nici în ziua de azi nu și-au dat seama că eu am făcut un efort enorm ca să fiu antrenor, jucător, bucătar, tot. După 2-3 ani mi-am dat seama că am greșit.

Totuși, te-ai retras din fotbal la 31 de ani, iar acum sunt fotbaliști care joacă până la 40 de ani sau mai mult. Nu ți-ai fi dorit să continui?

Bănel Nicoliță: Îmi vine să plâng când văd că alții pot să joace și eu puteam să joc lejer. Am ales un drum greșit, am crezut la momentul respectiv că pot să fac ceva pentru acel oraș cu 2.000 și ceva de locuitori. Mi-aș fi dorit ca oamenii să fie lângă mine, dar au fost doar verbal și atât. Dar nu regret nimic din tot ce am făcut greșit, sincer. Sunt un om responsabil, un om care a știut că o să greșească, dar, în același timp, am zis: „Știu că greșesc, dar vreau să fac un lucru bun pentru copii, pentru orașul acesta!”. Dar acei oameni nu au apreciat la momentul respectiv. Este dureros. Dar, cu timpul, o să regrete. În momentul în care eu am plecat, echipa a rămas pe ultimul loc. Echipa nu mai are jucători, o să retrogradeze. Nu o să mai fie cineva ca Bănel Nicoliță care să investească, să renunțe la banii și la familia lui. Niciodată.

Bun, să trecem la partea personală. Cum ești ca tătic?

Bănel Nicoliță: Sunt minunat, din punctul meu de vedere, pentru că mă implic foarte mult, sunt un om care oferă toată dragostea. Fetele mele sunt cele mai minunate ființe de pe lume. Vă vorbesc cu lacrimi în ochi. Nu există bucurie mai mare. Când sunt cu ele le iau tot ce vor.

Dar te-ai gândit, la un moment dat, să mai faci un copil?

Bănel Nicoliță: Vă spun sincer, având două fete mari, nu aș vrea să mai fac încă un copil. Le iubesc prea mult și nu vreau să creadă vreodată că iubesc pe cineva mai mult decât pe ele.

S-a tot vorbit în presă despre viața ta personală. Cum împarți timpul cu copiii, ținând cont că ai trecut printr-un divorț?

Bănel Nicoliță: La noi este vorba despre respect. Fosta mea soție a înțeles nebunia mea și m-a acceptat cu multe chestii. Avem o relație foarte bună din toate punctele de vedere, nu există scandal. Dacă îmi doresc să mă duc să iau fetele, le iau. Nu este problemă. Îi mulțumesc pentru asta, pentru că știu că nici ei nu îi este ușor. Vom vedea ce o să se întâmple, căci viața este plină de surprize.

În momentul de față, ai o relație? Vreau să spulberăm acest mister.

Bănel Nicoliță: Vreau să mă înțelegeți și pe mine la acest aspect. Când o să am o relație foarte serioasă, o să ies în față și o să recunosc. O să spun: „Da, sunt cu X și o să construiesc o familie”. Când o să fiu cu cineva, o să ies să vorbesc. Când s-au spus lucruri despre mine, frumoase sau urâte, am ieșit și am vorbit, chiar dacă m-au deranjat.

De unde se trage modestia ta?

Bănel Nicoliță: Dumnezeu mi-a dat puterea de ierta oamenii.

Ai vreun sfat pentru cuplurile care trec printr-un divorț? Ținând cont că ai o relație foarte bună cu fosta soție.

Bănel Nicoliță: Mă simt norocos. Sunt un bărbat norocos pentru că am o relație foarte bună cu fosta soție. Nu pot să dau sfaturi, eu știu doar ce e în casa mea, nu în casa altora. Respect deciziile pe care le iau alături de fosta soție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...