Care este cea mai fericită țară din lume în 2020. România a urcat un loc în clasament

Redacția IMPACT 20.03.2020, 16:45
Care este cea mai fericită țară din lume în 2020. România a urcat un loc în clasament

A fost desemnată cea mai fericită țară din lume, în 2020. În momentul de față, pandemia mondială, cauzată de noul virus, își spune cuvântul în majoritatea țărilor declarate afectate. Totuși, în acest top ce multora le-a putea părea uimitor, se regăsește și România, chiar pe o poziție fruntașă!

Cea mai fericită țară din lume în 2020

Cea mai fericită țară din lume este, la ora actuală, în 2020, Finalanda. Este pentru al treilea an consecutiv când acestă țară se bucură de un asemenea statut. Topul pe țări a fost prezentat într-un raport oficial realizat de ONU (Organizația Națiunilor Unite). În topul făcut public în această vineri se regăsește și România.

Care este cea mai fericită țară din lume în 2020. România a urcat un loc în clasament
Finlanda a fost desemnată drept cea mai fericită țară, și în 2020, fiind fruntașă în acest top, trei ani la rând

Pe locul al doilea din acest top se află o altă țară nordică, fiind vorba despre Danemarca. Elveția este pe locul 3 în clasamentul întocmit pentru anul 2020 și ce poartă în mod oficial denumirea de “World Happiness Report”.

Actualizarea acestui top, din fiecare an, coincide și cu Ziua mondială a fericirii. ONU a stabilit că această zi specială este sărbătorită pe 20 martie. Ultimele din clasament sunt două țări afectate de război, Sudanul de Sud și Afganistan, potrivit news.ro.

România, pe un loc uimitor din clasament

Sudanul de Sud şi Afganistanul, două ţări afectate de război, se află pe ultimele locuri în clasament. Mai mult, România se află pe locul 47, iar în urmă cu un an se afla pe poziția 48. Pentru a putea întocmi un asemenea clasament, au fost folosite răspunsurile preluate de la cetățenii a 156 de țări. Aceștia au trebuit să ofere și o notă de la 0 la 10, despre calitatea vieții lor. Mai sunt luate în calcul și PIB-ul (produsul intern brut), dar și ajutoarele sociale sau libertatea individuală, fie nivelul de corupție.

La fel ca-n anii trecuți, țările nordice sunt cele care domină acest clasament. În primele poziții se regăsesc și state precum Noua Zeelandă, dar și Austria. Față de anul precedent, Franța a mai coborât un loc, fiind pe poziția 24. Mai mult, a mai fost stabilit și modul prin care oamenii descriu cele mai fericite țări. Sunt acele locuri “în care oamenii au un sentiment de apartenenţă, unde au încredere şi se apreciază unii pe alţii”, după cum a explicat și specialistul John Helliwell, unul dintre autorii raportului. În topul pe 2020, a fost luată în considerare și metoda avută de fiecare țară, în lupta cu pandemia sanitară.

Urmăriți Impact.ro și pe