Cât ar vrea autoritățile să stea românii acasă. Un secretar de stat a făcut anunțul

Redacția IMPACT 20.03.2020, 13:26
Cât ar vrea autoritățile să stea românii acasă. Un secretar de stat a făcut anunțul

Autoritățile au transmis ce așteptări au de la cetățeni, legat de perioada de stat acasă. A fost comunicat oficial, ce durată ar trebui să aibă perioada în care românii se păzesc contra răspândirii cu noul virus. Sunt mulți cei care deja au implementat măsurile impuse de situația de urgență anunțată zilele trecute. Nici cei care s-au izolat la domiciliu din proprie inițiativă nu trebuie să rămână impasibili față de reguli.

Cât spun autoritățile că e ideal să stea românii acasă?

Autoritățile au făcut un anunț legat de perioada pe care românii ar trebui să o petreacă acasă. În acest sens, pentru a ne putea păzi de eventualele riscuri, dar și pentru a diminua epidemia ce se resimte și în țara noastră, trebuie să rămânem acasă pentru mai multe săptămâni.

E o veste ce nu îi va bucura pe mulți, mai ales, în contextul de față, pe persoanele care se știu foarte active. Însă secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat de ce e atât de important să existe o asemenea înțelegere. Idealul este, în viziunea oficialilor, ca românii să stea acasă pentru 8, chiar 10 săptămâni. În acest mod, răspândirea epidemiei cu noul virus poate fi controlată.

Cât ar vrea autoritățile să stea românii acasă. Un secretar de stat a făcut anunțul
Secretarul de stat Horațiu Moldovan a anunțat că românii vor trebui, în mod ideal, să rămână acasă și 10 săptămâni

Ce au anunțat oficialii de la Sănătate

„Asta este situația ideală și trebuie înțeleasă ca tare. Foarte greu de aplicat în practică, dar recomandarea a început cu 6 săptămâni. Să stea acasă măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10. Sigur că principiul pentru a opri răspândirea acestui virus este de a încerca să rupem comunicarea prin care el se transmite”, a explicat secretarul de stat Horațiu Moldovan, potrivit Digi24.

Numărul de infectări a ajuns, în această vineri, pe 20 martie, la cel de 308 persoane, în România. În ultimele 24 de ore au existat 31 de noi cazuri de îmbolnăvire, fiind vorba despre pacienți cu vârstele cuprinse între 17 și 89 de ani.

„Deci toată lumea care poate sta acasă este absolut indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă și se pot lua măsuri organizatorice astfel încât șansa contaminări să fie cat mai mică. Întreaga activitate economică și socială trebuie gândită în acest fel: să se mențină evident funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar organizarea atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă”, a mai completat Horațiu Moldovan.

Urmăriți Impact.ro și pe