Care este cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive. Tot ce trebuie să știi pentru o vacanță perfectă

Cazacu Alexandru 13.12.2022, 21:00
Care este cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive. Tot ce trebuie să știi pentru o vacanță perfectă

Cu peisaje incredibile, stațiuni de lux și vreme frumoasă tot timpul anului, Maldive a fost dintotdeauna una dintre cele mai apreciate locații de vacanță a turiștilor din întreaga lume. Dacă ai decis să petreci și tu o vacanță de vis aici, trebuie să știi care este cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive.

Lunile în care este cea mai frumoasă vreme în Maldive

Dacă e să ținem cont de vreme, cel mai bun moment pentru a vizita Maldive este între noiembrie și aprilie, în afara sezonului musonului. De Paște și de Crăciun vă puteți bucura de soare în Maldive, însă prețurile sunt mai mari.

În schimb, insulele sunt mai liniștite în martie și aprilie. Dacă bugetul  vă permite să rezervați o excursie în acest sezon de vârf, veți experimenta un nivel de umiditate mult mai scăzut și zile foarte calde.

Cu toate acestea, Maldivele sunt binecuvântate cu un climat tropical cald, așa că temperaturile se situează între 25 și 31 de grade Celsius pe tot parcursul anului. Totuși există variații în ceea ce privește precipitațiile, umiditatea și orele de soare. Iată care este cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive, în funcție de vreme.

Vremea în Maldive în luna ianuarie

Cu mult soare și zile fierbinți, ianuarie este luna perfectă pentru o vacanță la plajă în Maldive. Apa este fantastică, iar această perioadă este perfectă pentru turiștii care doresc să facă scufundări. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că ianuarie este în sezonul de vârf, așa că asigurați-vă că rezervați în avans.

În această perioadă, temperatura medie este de 28°C, iar cea mai scăzută ajunge la 26 de grade Celsius. Vă puteți bucura de 9 – 10 ore de soare, iar temperatura apei mării ajunge la 28 de grade.

Vremea din februarie până în martie în Maldive

Dacă te întrebi care este cea mai bună perioadă să mergi în Maldive, află că februarie și martie sunt cele mai uscate luni, cu temperaturi ridicate și umiditate scăzută. Vizibilitatea apei este excelentă pentru scufundări, însă și aceste luni intră în sezonul de vârf.

  • temperatura medie – 28°C
  • temperatura ridicata – 30°C
  • temperatură scăzută – 26°C
  • 9 – 10 ore de soare
  • precipitații – 50 mm (5 – 7 zile)
  • temperatura apei mării – 28°C.

Cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive. Cum este vremea în perioada aprilie – septembrie

Majoritatea zilelor din luna aprilie sunt însorite și calde, însă spre sfârșitul lunii își pot face apariția precipitațiile. La fel sunt zilele din mai și  până în septembrie, calde cu mult soare. Deși există riscul de precipitații și furtuni, acestea trec de obicei destul de repede.

În schimb, vizibilitatea apei este redusă, așa că scufundările și snorkelling-ul nu sunt la fel de satisfăcătoare. Cu toate acestea, fiind sezonul de jos, cel mai probabil veți găsi câteva oferte excelente de călătorie și de cazare.

Care este cea mai bună perioadă din an să mergi în Maldive
Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanță de vis în Maldive

Vremea în octombrie, noiembrie și decembrie în Maldive

Mulți turiști aleg să își petreacă vacanțele în Maldive în ultimele luni de toamnă, mai ales datorită temperaturilor ridicate din insule. Totuși, în octombrie și noiembrie există un risc mare de ploi și furtuni.

Pe de altă parte, această perioadă a anului este perfectă pentru scufundări, mai ales că rechinii-balenă și diavolii de mare se apropie de mal să se hrănească. Aceste animale acvatice creează un spectacol minunat pentru scafandri. Tot în perioada octombrie-noiembrie vă puteți aștepta la mai puțini turiști în stațiune și cu siguranță veți găsi oferte bune la zboruri și cazare.

Decembrie este de asemenea o lună caldă, cu ore lungi de soare, însă există și riscul de precipitații și furtuni.

Ce trebuie să mai știi înainte de a-ți planifica vacanța în Maldive

Vremea nu este singurul factor de luat în considerare atunci când vine vorba de cea mai bună perioadă să mergi în Maldive. Pentru oferte grozave de cazare, recomandat este să vizitați Maldive între lunile mai și noiembrie. Deși există șanse puțin mai mari de precipitații, vă puteți bucura de mai puține persoane în stațiune și de oferte excelente de vacanță.

Mulți oameni aleg să viziteze Maldive între lunile noiembrie și aprilie. Astfel evită în totalitate  sezonul musonilor, asigurându-se că profită la maximum de soare și vreme bună. De menționat este faptul că, în această perioadă a anului prețurile vor fi mai ridicate. Între decembrie și martie (sezonul de vârf) prețurile sunt mai mari atât la zboruri, cât la cazare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...