Care e, de fapt, motivul pentru care Ionuț Negoiță nu poate să vândă Dinamo. Dezvăluiri în premieră

Marian Cărăvan 29.05.2020, 18:00

Ionuț Negoiță a anunțat că nu mai vrea să investească la Dinamo și caută cumpărător pentru pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține la clubul din Ștefan cel Mare. Toate încercările de până acum au fost sortite eșecului, chiar dacă la un moment dat erau semnale că tranzacția se va încheia. Un fost dinamovist a intervenit și el și a făcut dezvăluiri în premieră despre situația complicată al alb-roșilor.

Din ce cauză nu poate Ionuț Negoiță să vândă Dinamo

Situația e mai complicată decât pare la prima vedere, iar un fost jucător al lui Dinamo vine cu declarații care scot la iveală un amănunt important care ar fi, în opinia sa, o piedică în vânzarea echipei. Problema principală o constituie disputa legată de palmaresul și sigla echipei Dinamo, care îi aparțin lui Nicolae Badea, proprietarul celeilalte echipe care activează cu numele Dinamo, dar în Liga 4. Claudiu Vaișcovici, omul care a marcat 57 de goluri în 61 de meciuri pentru Dinamo, în perioada 1988-1990, a mai făcut o dezvăluire care aruncă totul în aer. Fostul fotbalist vorbește despre niște datorii neachitate și care ar pune piedică transferului pachetului majoritar de acțiuni.

„Pentru că ar trebui să dea niște bani la stat. Așa am auzit, nu știu sigur. Dar trebuie să dea niște bani la stat și din ce știu eu – așa se spune, ce vorbește târgul – dânsul a făcut echipa aia și a spus așa: a făcut echipa aia de Divizia D și când va vinde, banii pe jucătorii care se vând vor veni la stat.

E o chestie de genul ăsta. Așa se aude, așa vorbește lumea, că dacă dânsul ar da și procentele alea, ar trebui să dea și vreo 20 și ceva de milioane pe la stat și nu de lei”, a spus Claudiu Vaișcovici pentru Realitatea Sportivă.

Datoriile lui Dinamo, anunțate de Ionuț Negoiță

În luna aprilie, când Dinamo încă tremura pentru obținerea licenței pentru noul sezon, acționarul majoritar Ionuț Negoiță a făcut publice datoriile pe care le are clubul din Ștefan cel Mare.

„Deținătorul acțiunilor face următoarea precizare, în atenția dumneavoastră. Întreg pachetul de acțiuni este de vânzare pentru suma de 1 RON (1 LEU). Cumpărătorului acțiunilor îi va reveni obligația de a achita suma sus menționată și va prelua în întregime drepturile și obligațiile actualului acționar majoritar dar și ale societății, obligându-se la continuarea activității sportive a societății Dinamo 1948 S.A.

Datoriile scadente ale companiei la acest moment sunt în cuantum de 2.661.073 Euro. Suma necesară pentru obținerea licenței este de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul lunii aprilie. Din datoria sus menționată, o sumă de 530.000 de euro trebuie plătită către ANAF în termen de 2 ani de zile conform graficului de eșalonare stabilit cu ANAF-ul. Datoriile intragrup sunt în cuantum de 825.000 de euro. Acestea pot fi eșalonate pe o perioadă rezonabilă de timp. Datoriile către jucători pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020 sunt în cuantum de 500.000 de euro”, se arăta în acel document.

Urmăriți Impact.ro și pe