Carambol cu 60 de mașini în SUA: cel puțin 3 morți și zeci de răniți. Imaginile sunt greu de privit Video

Cătălina Burghelea 29.03.2022, 10:30

Cel puţin trei persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite, luni, după producerea unui carambol pe o autostradă interstatală din Pennsylvania, în nord-estul Statelor Unite ale Americii, au anunţat autorităţile locale. Accidentul, în care au fost implicate până la 60 de mașini, inclusiv TIR-uri, a avut loc în jurul orei locale 10:30 (14:30 GMT), la nord de Aeroportul Schuylkill County, estul statului Pennsylvania, pe fondul unei furtuni de zăpadă.

Accident în lanț pe o autostradă din SUA. 60 de mașini implicate

Accidentul în lanț a fost raportat, pentru prima dată, între Ieșirea 116 – PA 901 și Ieșirea 119 – Highridge Park Rd. Înainte de producerea carambolului, în zonă au fost semnalate furtuni puternice de zăpadă. Toate benzile de circulație au fost închise.

Cel puțin trei persoane au murit, după ce o furtună de zăpadă a provocat un carambol cu 60 de mașini pe o autostradă din Schuylkill, Pennsylvania, a declarat medicul legist local. Poliția de stat a raportat că cel puțin 20 de persoane au fost spitalizate în urma accidentului, care a avut loc în jurul orei 10:30. Patru ore mai târziu, incendiile încă ardeau. Până la 75 de șoferi au fost transportați la o stație de încălzire a Crucii Roșii.

Carambol cu zeci de răniți. Cel puțin trei persoane au murit

Un medic legist a confirmat cele trei decese şi a precizat că bilanţul ar putea fi mai mare. Operaţiunile de căutare desfăşurate la faţa locului nu fuseseră finalizate din cauza unui incendiu amplu la mai multe autovehicule. Peste 24 de persoane au fost transportate la spitale pentru îngrijiri cu ambulanța sau elicopterul, potrivit poliției locale. Cei care nu au fost răniți au fost duși la Centrul de Distribuție Wegman din parcul de afaceri Highbridge aflat în apropiere. În cele din urmă, s-au reunit cu membrii familieilor  la Goodwill Fire Company din Minersville.

Imaginile sunt șocante

Imaginile surprinse la faţa locului şi postate pe reţelele sociale arată mașini care se ciocnesc unele de altele după ce au pierdut controlul pe drumul înzăpezit. Mai mulți americani sunt văzuți în timp ce ieşeau din autoturismele avariate, pentru a nu fi striviți de autovehiculele din jur.

Cel puțin 50, până la 60 de mașini au fost implicate în acest eveniment rutier major, iar autoritățile au raportat răniți. Cel puțin trei vehicule au luat foc, potrivit unui reprezentant al Oficiului Județean de Management al Urgențelor din Schuylkill. Un incendiu mare, „care a implicat mai multe vehicule”, ardea, a declarat un purtător de cuvânt al poliției de stat din Pennsylvania.

Traficul a fost paralizat pe câțiva kilometri

Polițistul David Beohm a declarat, luni după-amiază, că investigațiile sunt îngreunate de incendiul care ardea printre o serie de mașini și camioane prăbușite.

„Nu putem face nimic cât mai este un incendiu activ”, a spus el, relatează Global News. Pompierii au adus cisterne cu apă deoarece „în mijlocul neantului nu există un hidrant”, a explicat omul legii.

Aglomerația a paralizat traficul pe câțiva kilometri de autostradă, făcând dificilă deplasarea salvatorilor la fața locului. Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 10:30, din cauza vizibilității scăzute, au spus oficialii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...