Captură uriașă în Tulcea, unde s-a găsit un morun de 140 de kilograme. Polițistilor de la garda de coastă nu le-a venit să creadă VIDEO

Ioana Constantin 05.03.2021, 12:47
Captură uriașă în Tulcea, unde s-a găsit un morun de 140 de kilograme. Polițistilor de la garda de coastă nu le-a venit să creadă VIDEO

Captură uriașă în Tulcea pentru polițiștii de la garda de coastă. Un morun uriaș a fost descoperit într-un atelaj hipo, în care se aflau doi bărbați. Peștele era încă viu când l-au găsit politiștii, astfel că în cele din urmă acesta a ajuns înapoi, de unde fusese pescuit, adică în Dunăre.

Captură uriașă în Tulcea

Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii de frontieră tulceni în zona de competență. Aceștia au oprit, pentru un control de rutină, în zona localității Isaccea, doi cetăţeni români care transportau, într-un atelaj hipo, un morun de 140 kilograme. Vorbim de doi bărbați în vârstă de 41, respectiv 61 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea. În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri.

Luați la întrebări de oamenii legii, cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze. Peștele a fost confiscat și apoi a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a unuia dintre suspecți.

Captura uriasa in Tulcea
Captura uriasa

Cei doi s-au ales cu dosar penal. Ei sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Urmăriți Impact.ro și pe