Teleorman: Pescari căutați de zor pe Dunăre. Cel care a reușit cu greu să se salveze a dat alarma

Elena Avramescu 17.02.2021, 12:23
Teleorman: Pescari căutați de zor pe Dunăre. Cel care a reușit cu greu să se salveze a dat alarma

Pescari căutați de zor pe Dunăre. Tragedie în dreptul localităţii Suhaia, după ce doi bărbați au dispărut pe Dunăre, iar acum sunt căutați inclusiv cu scafandrii. Cel care a dat alarma este al treilea bărbat, care a reușit să se salveze la limită, după cum a a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Pescari căutați de zor pe Dunăre

În acest moment avem o misiune de căutare a două persoane (pescari) dispărute în apele fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Suhaia, km 572. La faţa locului s-au deplasat ISU Giurgiu cu o autospecială şi trei scafandri, ISU Teleorman cu o autospecială şi un echipaj de scafandri, un echipaj medical SAJ, un echipaj de la Detaşamentul Turnu Măgurele cu o barcă şi 3 pompieri şi un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Zimnicea cu o barcă de salvare. Evenimentul a fost anunţat ieri seară (marţi – n.r.), în jurul orei 20,17, de un al treilea pescar care a reuşit să se salveze”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

Pescari cautati de zor pe Dunare
Pescari cautati de zor pe Dunare

Potrivit SU Teleorman, activitățile de căutare pe timpul nopții nu au putut să fie efectuate din cauza întunericului, astfel că a trebuit să se aștepte să se lumineze pentru a putea căuta persoanele dispărute.

Având în vedere că la lăsarea întunericului nu se puteau efectua scufundări în acea zonă, căutările au fost reluate astăzi de dimineaţă. Judeţul Teleorman se află sub incidenţa codului galben pe fluviul Dunărea în perioada 12 februarie ora 6,00 – 19 februarie ora 12,00, cu fenomene vizate de creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de atenţie (faza 1), mai spune ISU Teleorman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...