Captura fantastică pe care au prins-o polițiștii după ce l-au arestat pe Cătălin Cherecheș. Ce avea în buzunare

Ionuț Vieru 29.11.2023, 15:18
Captura fantastică pe care au prins-o polițiștii după ce l-au arestat pe Cătălin Cherecheș. Ce avea în buzunare

Edilul municipiului Baia Mare a fugit din țară chiar înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Acesta a plecat în Germania, acolo unde a fost prins de către autorități. Polițiștii au rămas uimiți când au văzut ce avea primarul asupra sa.

Cătălin Cherecheș, prins de polițiști în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în cursul zilei de ieri, marți, 29 noiembrie, în Germania, chiar înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Oamenii legii aveau suspiciunea că plănuia să ajungă în peninsulă.

Potrivit polițiștilor, edilul avea asupra lui 3.000 de euro și multe documente, printre care o carte de identitate din Italia. Cătălin Cherecheș este rezident în această țară din 2022, de aici și suspiciunea că plănuia să ajungă acolo.

Totodată, avea asupra lui un buletin românesc, o legitimație pentru cadre militare în rezervă și o legitimație de parlamentar. Cea din urmă nu mai era valabilă din 2012.

Astăzi, Cătălin Cherecheș va fi adus în fața magistraților germani pentru confirmarea mandatului de arestare. Deocamdată nu este sigur dacă va fi adus în România.

În cazul în care refuză extrădarea, procesul poate dura luni bune. Potrivit autorităților, edilul ar fi dus bani în Germania ani de zile, pentru a-și cumpăra proprietăți în Italia.

Citește și: Salvați primarul Cherecheș! Cum s-a tot amânat procesul edilului din Baia Mare până la mita dată de soacră

Primarul Baia Mare prins în Germania
Primarul Baia Mare prins în Germania

De ce avea răni pe față Cătălin Cherecheș după ce a fost prins în Germania

Primarul a fost condamnata definitiv la 5 ani de închisoare înainte de a fugi din țară. Pe rețelele de socializare circulă o fotografie făcută de polițiștii germani în momentul prinderii, cea de mai sus.

Cherecheș apare cu răni pe față și cu urme de sânge, explicația fiind că a încercat să opună rezistență, a căzut și s-a lovit la bărbie, spun sursele judiciare.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro mamei unui judecător pentru o pedeapsă rezonabilă pentru edil | Surse

O explicația a dat și Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, spunând că nu recunoaște proveniența rănilor și că a văzut poza pe care polițiștii germani au oferit-o. Acesta a mai precizat că primarul s-ar fi rănit „în cursul încercării de a scăpa de legitimare” .

Ministrul de Interne a mai adăugat faptul că procedurile de aducere în ţară a lui Cherecheș sunt în curs, dar nu a putut preciza când se va întâmpla acest lucru, menţionând că mai multe instituţii, unele din afara ţării, lucrează în acest sens.

Urmăriți Impact.ro și pe