Alte patru localităţi din Ilfov intră în carantină, din această seară. Măsuri mai dure şi pentru bucureşteni

Ana Anitoiu, Ionuț Vieru 22.03.2021, 20:42
Alte patru localităţi din Ilfov intră în carantină, din această seară. Măsuri mai dure şi pentru bucureşteni

Alte patru localităţi din Ilfov intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând din această seară, de la ora 22:00. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, medicul Raed Arafat, a semnat ordinele necesare pentru a fi instituită această măsură, după ce a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Încă patru localităţi din Ilfov intră în carantină

Este vorba despre localitățile ilfovene Chitila, Ciorogârla, Corbeanca – cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași; precum și Măgurele – cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju. Acestea s-au adăugat unei liste deja lungi de localități aflate în jurul Capitalei în care a fost impusă măsura carantinării.

Până în prezent a fost impusă carantina în mai multe localități din județul Ilfov: comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Alte patru localitati din Ilfov intra in carantina, din aceasta seara. Masuri mai dure si pentru bucuresteni
Politisti

Măsuri mai dure şi pentru bucureşteni

Au fost propuse măsuri mai dure și pentru bucureșteni. Prim-ministrul Florin Cîțu, primarii de sector din București, primarul general Nicușor Dan și secretarul de stat Raed Arafat au avut o întâlnire în care s-au făcut propuneri pentru evitarea carantinării Capitalei. Între acestea se numără să fie limitată circulația la ora 18:00, după care să se poată ieși in casă doar cu o declarație pe proprie răspundere. În plus, s-a propus ca mall-urile să aibă restricţii în privința numărului de persoane din interior, fără să fi fost ales un număr.

O altă propunere este ca Poliţia Locală din Capitală să aibă mai multă putere în această perioadă. De exemplu, dacă în weekend polițiștii ar găsi un bar ori un club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închide. Mai mult, bucureștenii s-ar putea trezi cu circulația restricționată în timpul weekendului.

Nicușor Dan, despre situația din București

Primarul General al Capitalei a declarat că suntem în aceeași situație în care am fost în lunile noiembrie-decembrie, cu aceleași măsuri de siguranță în vigoare, și că este foarte important ca cetățenii să fie responsabili, pentru a fi limitată răspândirea coronavirusului. Mai multe detalii, AICI!

”Suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în noiembrie decembrie. Aceleaşi măsuri sunt în vigoare şi în momentul acesta, totul este ca cetăţenii să fie responsabili. Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale. La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a declarat primarul Nicuşor Dan, la finalul şedinţei ce a avut loc la Palatul Victoria.

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 22 martie, 3.743 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus, bilanțul a ajuns la 900.858 de cazuri de COVID-19 în România. În total, 808.754 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, au mai murit 60 de persoane cu COVID-19, iar bilanțul negru, de la începutul pandemiei, a ajuns la 22.268 de decese înregistrate pe teritoriul României. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu această boală este de 12.215. Dintre acestea, 1.339 se află la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...