Capcana întinsă de un român pe o șosea din Italia. Cum a reușit să facă bani prin escrocheria inelul

Stan Filon 06.03.2023, 17:57
Capcana întinsă de un român pe o șosea din Italia. Cum a reușit să facă bani prin escrocheria inelul

Capcana întinsă de un român pe o șosea din Italia a ajuns în toată presa! Un cuplu de italieni a ajuns imediat la poliție, după ce a ajutat un cetățean aflat într-o situație dificilă. Întâmplarea prin care au trecut aceștia i-au alertat imediat pe polițiști.

Capcana întinsă de un român pe o șosea din Italia

O nouă escrocherie făcută de un român a ajuns în presa din Italia! Bărbatul a înșelat un o femeie și un bărbat pe care i-a abordat pe o autostradă. Bărbatul flutura disperat brațele la toate mașinile care treceau pe lângă el, semnalând astfel că are o problemă urgentă. Într-un final, o mașină a oprit pentru a-l ajuta.

Acesta le-a spus celor doi italieni că a rămas fără benzină și are nevoie urgentă de bani pentru a face plinul mașinii, însă a rămas fără lichidități. În schimb, s-a oferit să le dea italienilor un inel de aur, în schimbul unei sume de bani, cu care să-și cumpere benzină. S-a întâmplat pe drumul între Caselle și Roma.

Capcana intinsa de un roman pe o sosea din Italia
Capcana intinsa de un roman pe o sosea din Italia

Au acceptat inelul în schimbul a 90 de euro

Cuplului care a căzut în capcana românului i s-a făcut milă de el, însă au fost atrași și de inelul de aur care probabil făcea mai mult decât suma pe care i-a plătit-o bărbatului. În scurt timp însă și-au dat seama că au fost înșelați și acum își spun povestea pentru ca nimeni să nu mai cadă victima bărbatului respectiv.

„Au fost alte mașini, dar nimeni nu s-a oprit, așa că am făcut-o noi”, spun ei. „Nu suntem naivi, dar omul acela ni s-a părut disperat. A început să plângă, ne-a spus că a rămas fără benzină și a arătat spre mașina care avea o plăcuță străină. Ne-a spus că este român și vorbește foarte bine italiană. Mai întâi ne-a întrebat dacă știm vreo comunitate românească în zonă la care să ceară ajutor. A spus că nu poate cumpăra benzină și ne-a tot arătat bani în altă valută decât euro. A spus că nu poate alimenta cu acei bani”.

Oamenii au vrut să îi ofere 30 de euro, dar bărbatul a spus că nu sunt suficienți, deorece are nevoie de mai mult. În schimb a spus că este de acord să le ofere un inel de aur. „Mai punem niște bani și apoi iar și până la urmă îi dăm 90 de euro. Ne dă un inel despre care am descoperit mai târziu că nu valorează nimic”, au mai spus cei doi păgubiți.

Imediat cum au ajuns acasă, cei doi au căutat pe internet astfel de cazuri și au aflat rapid că au fost mulți oameni păcăliți în acest fel. Acum și-au spus povestea pentru ca nimeni să nu mai cadă în această capcană.

„Semnalarea acestui cuplu este foarte utilă pentru că avertizează administrația municipală și cetățenii”, explică consilierul municipal responsabil cu securitatea, Maurizio Cassano. „Poliția locală va acorda atenție acestui comportament și descrierea escrocului – ar putea avea între 40 și 45 de ani, potrivit cuplului, care a notat și numărul de înmatriculare al mașinii”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...