Dispozitivul minune care promite să reducă facturile la curent ale românilor. Noua escrocherie face furori pe internet

Mihnea Tălău 03.11.2022, 19:05
Dispozitivul minune care promite să reducă facturile la curent ale românilor. Noua escrocherie face furori pe internet

Profitând de situația disperată în care se află românii striviți de facturile uriașe la energia electrică, escrocii au pus la cale o nouă înșelăciune. Un site fantomă, care își schimbă locul periodic, pentru a i se pierde urma vinde un ”dispozitiv minune”, care chipurile reduce consumul de curent.

Cum profită escrocii de naivitatea unor români

În urma isteriei declanșată la nivel național de facturile uriașe primite de mii de români la energia electrică, escrocii care profită de naivitatea unora au lansat un „dispozitiv minune”, care reduce consumul de curent la jumătate.

Folosind cuvinte atent alese și inventând declarații ale unor „experți în fizică”, escrocii susțin că dispozitivul „redistribuie energia electrică din rețea”, reducând la jumătate consumul, „dacă este montat în cea mai apropiată priză de lângă contoar”, scrie spynews.ro.

Mulți români, în speranța că vor scăpa de facturile uriașe, apăsătoare, au comandat „aparatul inovator”, mai ales că escrocii le-au oferit și ”reduceri substanțiale”, de 50%.

Cum sa-ti reduci factura la curent
Cum sa-ti reduci factura la curent

Autoritățile asistă nepăsătoare la noul tip de esctocherie

Mai mult, escrocii susțin că, deși este legal, aparatul ar fi fost intezis de autoritățile din România, pentru ca populația să nu beneficieze de proprietățile minune ale acestuia. Iar cum unii români sunt sensibili când aud teorii ale conspirației…

Respectivul site dubios prin intermediul căruia este comercializat dispozitivul buclucaș este înregistrat în SUA, iar periodic își schimbă IP-ul, pentru a nu putea fi localizat de autorități.

Deocamdată, nu se cunoaște numărul victimelor, și întrucât autoritățile din România nu blochează accesul la site-ul fantomă, escrocii continuă să vândă „produsul minune”.

Citește și Facturile românilor la energie se schimbă. Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență!

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...