Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, a luat medalie de argint la Jocurile Paralimpice

Nicu Stan, Ana Ionescu 27.08.2021, 12:05
Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, a luat medalie de argint la Jocurile Paralimpice

Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, a câștigat o medalie de argint, vineri, la Jocurile Paralimpice. Ministrul Sportului s-a duelat cu slovacul Jozef Metelka în finala probei de urmărire individuală 4000 de metri din cadrul concursului de ciclism de la Tokyo.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak,  câștigat o medalie de argint la Olimpiada paralimpică de la Tokyo

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, nu a câștigat aurul, însă a adus o medalie de argint pentru România.

Eduard Novak este cel mai titrat sportiv român la Jocurile Paralimpice. De asemenea, Eduard Novack a câștigat aurul la Londra, în anul 2012, plus încă două medalii de argint la Olimpiadele de la Londra și de la Beijing, în anul 2008.

Eduard Novak nu este la prima Olimpiada si nici la prima medalie
Eduard Novak nu este la prima Olimpiada si nici la prima medalie

La ce probă a obținut ministrul Sportului medalia de argint

Astfel, vineri dimineaţă, ministrul Sportului, Eduard Novak, anunţa că s-a calificat în finala cursei de urmărire individuală de 4.000 de metri la jocurile paralimpice de la Tokyo și se luptă acum pentru medalia de aur.

Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sportului, Eduard Novak, astăzi, pe pagina sa personală de Facebook. Cursa a avut loc vineri, începând cu ora 09:15, iar adversarul ministrului Sportului a fost Jozef Metelka. Astfel, Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă.

Ce sportivi mai participă azi la Olimpiadă

Tot astăzi, Alex Bologa se va lupta pentru medalia de bronz, iar Bobi Simion joacă în sferturile de finală. Încă doi sportivi vor lua startul vineri la Tokyo, Eugen Pătru, la tir cu arcul şi Tabita Vulturar, la atletism, proba de 400 de metri.

”Mult succes tuturor! Hai România”, a scris Ana Maria Brânză, vineri, pe pagina personală de Facebook.

Ce spunea Eduard Novak când a auzit că a fost propus ministrul Sportului

“Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului şi le mulţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism m-au condus către această propunere. Sunt conştient de munca pe care o presupune această funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri.

Rolul sportului în viaţa noastră, a fiecăruia, e esenţial, şi nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuţia la stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive. Avem nevoie să cunoaştem mai mult ca oricând ce e fairplay-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potenţial şi să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, a notat Eduard Novak pe Facebook după ce UDMR a anunţat că sportivul paralimpic este propunerea sa pentru Ministerul Tineretului și Sportului.

Urmăriți Impact.ro și pe