Caniculă în peste jumătate din ţară. Ce urmează să se întâmple cu vremea după temperaturile ridicate

Badea Violeta 16.07.2021, 12:48
Caniculă în peste jumătate din ţară. Ce urmează să se întâmple cu vremea după temperaturile ridicate

Caniculă în peste jumătate din ţară. Mai multe zone din România vor fi lovite de un val de căldură cu temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. În cealaltă parte a țării, meteorologii au emis un cod portocaliu și sunt așteptate ploi, vijelii și grindină. Iată ce urmează să se întâmple cu vremea după temperaturile ridicate!

Caniculă în peste jumătate din ţară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de căldură pentru județele din Oltenia, Munitenia, Moldova, Vestul Dobrogei și local pentru Transilvania. Acesta își va face simțită prezența în țară zîn următoarele ore și va aduce temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă.

Meteorologii spun că ne vom topi de căldură, iar discomfortul termic va fi foarte accentuat. Specialiștii anunță temperaturi chiar și de 40 de grade Celsius, iar anunțul este valabil până mâine, 17 iulie. Potrivit ANM, vremea se va menține caniculară și în următoarele zile în zonele din sudul și estul țării.

În zonele sudice şi estice, vremea se va menţine caniculară şi în următoarele zile, potrivit meteorologilor. Astfel, România va fi puternic lovită de valul de căldură care a provocat incendii în Europa. De asemenea, specialiștii spun că urmează să ne confruntăm cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.

Canicula in peste jumatate din tara
Canicula in peste jumatate din tara

Ce urmează să se întâmple cu vremea după temperaturile ridicate

În timp de jumătate de țară se confruntă cu căldura, meteorologii avertizează că retul țării se află sub cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferică, pentru 15 judeţe. Este vorba despre Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, dar și de zona de munte a judeţelor Alba şi Hunedoara.

Aceste regiuni se vor afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Meteorologii anunță că își vor face prezența averse torenţiale, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice. Potrivit specialiștilor, cantităţile de apă vor depăşi local 35 – 50 l/mp şi pe arii restrânse 60 – 80 l/mp.

De asemenea, ANM a anunțat că va fi cod galben de furtuni vineri, 16 iulie, și sâmbătă, 17 iulie, în mai multe regiuni, precum: Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în zona de munte. Aici se va instala o instabilitate atmosferică, iar aversele torenţiale, descărcările electrice, vijeliile şi pe alocuri grindina nu vor lipsi. În plus, meteorologii anunță că în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 40 l/mp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...