„Bestia Africană” va lovi puternic România. Praful saharian şi canicula pun stăpânire pe ţara noastră

Ana Anitoiu 13.07.2021, 13:32
„Bestia Africană” va lovi puternic România. Praful saharian şi canicula pun stăpânire pe ţara noastră

Un val de caniculă numit „Bestia Africană” va lovi puternic România, începând de miercuri. Un meteorolog a anunțat ce zone ale țării vor fi afectate și a explicat că această masă de aer tropical va aduce cu ea praf saharian într-o concentrație considerabilă.

Ce temperaturi va aduce ”Bestia Africană” în România

Potrivit meteorologului Alina Șerban, ”Bestia Africană”, provenită din nordul Africii, s-a manifestat luni în prezent la intensitate maximă în sudul Europei, pentru ca astăzi să se extindă în zona Italiei, iar miercuri să ajungă în România și în țările vecine de la vest și sud-vest.

”La nivelul țării noastre perioada de intensificare a acestei mase de aer va fi miercuri, atunci când este foarte probabil ca temperaturile maxime să se apropie de 39-40 de grade pe regiunile vestice și vor fi resimțite peste 40 pentru că vorbim de temperaturi estimată a se înregistra la umbră în adăposturi meteorologice”, a spus meteorologul.

Bestia Africana va lovi puternic Romania. Praful saharian si canicula pun stapanire pe tara noastra
Un barbat turnandu-si apa pe fata, pe timp de canicula

Cele mai afectate zone din România. Ce urmează după ”Bestia Africană”

Conform specialistului, în timpul valului de caniculă numit ”Bestia Africană” va afecta mai ales vestul și sud-vestul țării, cu temperaturi anticipate de 39 până la 40 de grade Celsius, după care vremea se va mai răci în aceste zone.

”Acest front rece nu este de bun augur pentru că va determina, din nou, furtuni și vijelii puternice. Masa de aer card se va resimți în partea de sud a teritoriului după care se va muta în Oltenia, Muntenia până vineri cel puțin 35, 36, 37 de grade și disconfort termic accentuat în toate regiunile”, a adăugat meteorologul.

”Bestia Africană” va aduce praf saharian în România

Furtunile și vijeliile puternice nu sunt singurele ”surprize” pe care ”Bestia Africană” i le va aduce României. Se pare că românii se vor confrunta vremea caniculară va aduce și destul de mult praf saharian în zilele următoare.

”Această masă de aer tropical aduce cu sine și fragmente de praf saharian într-o concentrație destul de ridicată şi are o deplasare cumva vest-est că vine din zonă a Spaniei, Italiei apoi în zona țării noastre. Evident că noi o vom putea vizualiza în momentul în care este adusă la nivelul solului de precipitații”, a mai spus Alina Șerban.

De altfel, românii ar trebui să se obișnuiască cu temperaturile mai ridicate. În următoarele decenii, zăpada va dispărea în țară, iar sărbătorile de iarnă albe vor fi o amintire. Vezi AICI cum se va schimba vremea în România în următoarele decenii!

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...