Când vor reveni spectatorii pe stadion. Data anunțată de premierul Cîțu. Super veste pentru români

Ioana Bucur 13.05.2021, 15:35
Când vor reveni spectatorii pe stadion. Data anunțată de premierul Cîțu. Super veste pentru români

Miniștrii, în stradă, suporterii, în tribune. Premierul Florin Cîțu a anunțat când vor reveni spectatorii pe stadion. Veste uriașă pentru împătimiții sportului rege de la noi din țară.

Când vor reveni spectatorii pe stadion. Data anunțată de premierul Cîțu

Veste uriașă pentru fanii împătimiți ai fotbalului. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre ziua când vor reveni spectatorii pe stadion. Data de 22 mai ar putea intra în istoria României, din două motive speciale: primul, toți miniștrii din Guvern vor ieși în stradă, pentru a sprijini campania națională de vaccinare, iar al doilea este legat de finala Cupei României, partidă ce se va disputa, spre fericirea multora, cu suporteri în tribune.

„Vaccinarea continuă. Tot Cabinetul de miniştri iese în stradă pe 22 mai. Tot pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României, e un eveniment în care vom avea spectactori. Sper să ajung şi eu acolo. O zi importantă – 22 mai Guvernul în stradă şi Cupa României. Cred că o să fiu la teatru sâmbătă cu un eveniment cultural cu spectatori”, a anunțat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Premierul s-a declarat mulțumit de evoluția cifrelor din ultimele zile, cele mai recente raportări arătând un trend descrescător al numărului zilnic de infectări, iar asta, spune Cîțu, se datorează, în primul rând, românilor care au ales să se vaccineze.

„Numărul persoanelor testate pozitiv scade pe zi, avem toate judeţele în zona verde, Bucureştiul a eliminat din restricţii. Scenariul cu acest val, până şi eu am fost pesimist, a ţinut mai puţin, dar asta de datorează în mare, mare parte românilor care doresc să se vaccineze. (…) Nu mai avem niciun judeţ în zona galbenă – toate sunt în zona verde. Bucureştiul a eliminat din restricţii, acum două-trei luni am spus că acest val va ţine două-trei luni de zile – până şi eu am fost prea pesimist, se pare. A ţinut mai puţin, dar asta se datorează, eu zic, în mare-mare parte, unei campanii de vaccinare care a fost accelerată şi astăzi, în România, toţi cei care vor să se vaccineze pot să o facă oricând, oriunde, la orice oră”, a mai spus Cîţu.

Ce spune Florin Citu despre scenariile de relaxare de pe masa Guvernului
Florin Citu

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie se întâlnește vineri

O nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie este programată pentru vineri, 14 mai. Premierul a declarat că își dorește ca la ședință să se ia unele decizii ce să fie mai apoi aprobate în CNSU. Întrebat despre posibilitatea eliminării restricției de circulație pe timp de noapte, după ora 22:00, de la 1 iune, premierul a răspuns:

„Dacă aceasta o să fie decizia CNSU, bineînţeles că aşa se va întâmpla. O să întrebăm preşedintele CNSU, să vedem ce spune. Vom vedea care sunt propunerile în perioada următoare. Urmează o discuţie importantă cu domnul preşedinte pe această temă şi după aceea vom vedea care sunt măsurile. Aveţi răbdare câteva zile şi apoi vom vedea exact care vor fi măsurile.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...