Gabriela Firea, atac dur la Orban și Cîțu! „Au nenorocit o întreagă generație de elevi!”. Mesajul tranșant

Stan Filon 13.05.2021, 13:59
Gabriela Firea, atac dur la Orban și Cîțu! „Au nenorocit o întreagă generație de elevi!”. Mesajul tranșant

Gabriela Firea revine în atenția publicului cu acuzații dure la adresa guvernelor Orban și Cîțu! Senatoarea PSD susține că cele două guvernări se fac vinovate pentru ”catastrofa educațională” și pentru ”nenorocirea unei generații de elevi”.

Gabriela Firea, atac dur la Orban și Cîțu pe tema educației

Senatoarea Gabriela Firea solicită Guvernului să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să testeze în masă elevii și cadrele didactice, pentru ca școlile să poată fi deschise de urgență. Fostul primar al Capitalei a participat la o debatere la care au participat mai mulți parlamentari din București și Ilfov, potrivit Mediafax.

”Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor! Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ. Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi! Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea, atac dur la Orban si Citu pe tema educatiei
Gabriela Firea, atac dur la Orban si Citu pe tema educatiei

”A refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi”

Gabriela Firea folosește drept argument al ultimului său atac la adresa lui Florin Câțu un raport internațional care spune că școlile ar fi trebuit redeschise. ”Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020.

Orban și Câțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii”, a precizat Gabriela Firea.

Se relaxează restricțiile în București, dar școlile rămân semi-închise

De vineri, restricțiile din Capitală vor fi relaxate, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori,scrie profinews.ro. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat la finalul ședinței Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă București exact ce măsuri se aplică începând de joi noaptea, de la ora 00.00, de când se relaxează restricțiile în Capitală.

  • restaurantele se vor deschide la o capacitate de 50 %, față de 30% cât este acum
  • se redeschid teatrele, cinematografele și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • redeschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • reluarea spectacololor în aer liber cu până la 300 de spectatori
  • organizarea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie

Școlile vor rămâne închise în Caitală, după cum a anunțat prefectul. Instituțiile de învățământ se vor deschide pentru toți elevii atunci când rata de incendență va scădea sub 1 la mie. De asemenea, s-a anunțat faptul că se menţine carantina pe timp de noapte, între orele 22.00 – 5.00 şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...