Când vom putea să facem din nou shopping în mall. Data anunțată de premierul Orban

Iancu Andreea / 05.06.2020, 18:11
Când vom putea să facem din nou shopping în mall. Data anunțată de premierul Orban

Românii așteaptă cu sufletul la gură noile măsuri de relaxare, ce urmează a fi instituite din 15 iunie. Totodată, redeschiderea mall-urilor este una dintre cele mai așteptate activități. Toți se întreabă când vom putea să ne facem cumpărăturile din nou în centrele comerciale mari.

Anunțul premierului Ludovic Orban

Primul Ministru al României a participat vineri la evenimentul de lansare a proiectului “Produs în Arie Naturală Protejată”, organizat la Cernica. În cadrul acestuia, Ludovic Orban a fost întrebat despre reluarea activităților din mall-uri. De aceea, Orban a precizat că decizia va fi luată de autorități cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie.

Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Precizările premierului Ludovic Orban Foto - Inquam
Precizările premierului Ludovic Orban
Foto – Inquam

Ce se întâmplă în cazul unei evoluții nefavorabile a cazurilor de infectare cu coronavirus

Ludovic Orban a precizat că Guvernul îşi doreşte să ia “decizii cât mai rapide” pentru ca lucrurile să reintre ușor, ușor în normal. Totuși, “depinde de evoluţia epidemiei”. De asemenea, orice creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 poate duce la noi restricții. Această precizare vine ca urmare a înregistrării unui număr ridicat de infectări în data de 04.06.2020.

Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI