Când vine, de fapt, vara în România. Temperaturile de care vom avea parte în luna iunie

Nicu Stan, Alexandra Chiric 30.05.2021, 19:48
Când vine, de fapt, vara în România. Temperaturile de care vom avea parte în luna iunie

Când vine, de fapt, vara în România. Temperaturile de care vom avea parte în luna iunie. Ce se întâmplă cu vremea, vedeți în rândurile de mai jos.

Meteorologii au anunțat când vine vara. Mai este mult până atunci, din păcate

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat când vine, de fapt, vara în România. Temperaturile de care vom avea parte în luna iunie. Chiar dacă ne îndreptăm cu pași mari spre vara calendaristică, meteorologii ANM nu au vești bune.

Vremea va continua să fie la fel de rece cum a fost în aceste zile și nici nu vom scăpa de ploi. Frig va fi și în București, și în toate regiunile României.

Vara vine la sfarsitul lunii iunie in Romania
Vara vine la sfarsitul lunii iunie in Romania

Început de vară ploios

Vremea a fost mai mult decât instabilă, în ultimele zile, în țara noastră. A fost soare, cald, frig, timp în care a plouat torențial. În aceste zile temperaturile din țara noastră au scăzut considerabil, sub media valorilor termice specifice perioadei calndaristice.

În Capitală, vremea se strică din nou, iar locuitorii ei vor avea parte de un început de săptămână ploios de vară. Temperaturile coboară până la maxime situate între 14 și 17 grade Celsius și se vor înregistra precipitații abundente însoțite și de descărcări electrice.

Vara se lasă așteptată

Astfel, vremea instabilă, ploioasă și mai mult decât mohorâtă se va menține cel puțin până marți, 1 iunie, de Ziua Copilului. Astfel, pentru cei care plănuiau o ieșire la iarbă verde și la aer curat, specialiștii în meteorologie îi sfătuiesc să ia și umbrela cu ei, întrucât cerul va fi înnorat în perioada 30 mai și 1 iunie, timp în care se vor înregistra ploi torențiale și averse abundente, cantitățile de apă cumulate însumând 10-25 de litri pe metrul pătrat.

Așadar, vara se lasă așteptată în România, potrivit prognozei meteo, în primele zile ale lunii iunie valorile termice continuând să se situeze sub normalul acestei perioade. În acest timp nu scăpăm de ploi, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Când se va încălzi în România

De asemenea, duminică, 31 mai, a fost puțin mai cald, iar temperatura maximă a ajuns la 21 de grade Ceslius. Spre finalul zilei de astăzi, valorile vor coborâ până la 14-17 grade Celsius, cele minime coborând chiar la 11-13 grade Celsius.

Potrivit meteo.ro, în a doua jumătate a lunii iunie vom avea parte de o vreme mai stabilă, cu o încălzire ușoară a temperaturilor. În tot acest timp va ploua normal pentru perioada calendaristică, la nivelul întregii Românii. De asemenea, în zonele nord-estice ploile vor fi deficitare.

Când vin primele zile caniculare

Potrivit meteorologilor, vara se va instala în România, în adevăratul sens al cuvântului, abia la sfârșitul lunii iunie. Astfel, în ultima săptămână a lui cireșar se anunță primele zile caniculare ale anului 2021, când în zona de sud a teritoriului se vor înregistra temperaturi de 35-36 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe