Prognoza meteo pentru începutul lunii iunie. Cum va fi vremea, de fapt, în prima lună a verii. Anunțul ANM

Emanuela Pană, Mihai Ianoși 23.05.2021, 18:21
Prognoza meteo pentru începutul lunii iunie. Cum va fi vremea, de fapt, în prima lună a verii. Anunțul ANM

Săptămâna viitoare vine cu temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei, fiind anunțate precipitații în aproape toată țara, potrivit anunțului făcut de meteorologi. Totuși, începând cu data de 24 mai vremea începe să se încălzească, iar precipitațiile vor fi mai puține. Află, în continuare cum se prezintă buletinul meteorologic pentru iunie, prima lună de vară.

Prognoza meteo pentru începutul lunii iunie

În ultima săptămână a lunii mai (24 – 31 mai), temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În prima săptămână din prima lună de vară (31 mai – 7 iunie), temperaturile medii ale aerului vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. În regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele montane, ploile vor fi puține, iar în rest cantitățile de apă vor fi normale pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână a lunii iunie (7 iunie – 14 iunie), mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pulvometric estimat pentru această perioadă va fi local deficitar în vest și sud-vest, iar în restul țării va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prin urmare, conform meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru începutul verii.

A doua jumătate a lunii iunie va aduce o încălzire ușoară și o vreme mai stabilă. Precipitațiile se vor situa în limitele normale în aproape toate regiunile României, iar in zonele nord-estice acestea pot fi chiar deficitare. Din punct de vedere termic, vom avea parte de primele zile caniculare din vara lui 2021. Ele sunt așteptate, însă, în ultimele zile ale lunii. În sudul extrem al țării s-ar putea înregistra chiar și 35 – 36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile cele mai scăzute se vor înregistra în estul Transilvaniei și pe Litoral, unde maximele nu vor depăși 30 – 32 de grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele zile nu arată deloc bine. Vremea se schimbă brusc: ploi şi frig în toată ţara

Cum va fi vremea în prima lună a verii

În luna iunie, vremea în România se va situa între bună și tolerabilă, în funcție de orașe și de zonele țării.

vreme luna iunie
Cum va fi vremea în România la începutul lui iunie, prima lună de vară

Cu toate că nu este perfectă, vremea în România în prima lună de vară va fi bună în: Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Deva, Bacău, Eforie Sud, Navodari, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Alexandria, Hunedoara, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Suceava, Ovidiu, Râmnicu Vâlcea, Sulina, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Cluj-Napoca, Tecuci, Giurgiu, București, Constanta, Alba Iulia, Brasov, Roman, Oradea (Transilvania), Craiova, Pascani, Turda si Sibiu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe