Prognoza meteo pentru următoarea lună. Când scăpăm de frig

Stan Filon 21.05.2021, 13:40
Prognoza meteo pentru următoarea lună. Când scăpăm de frig

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, aflăm că vremea se va încadra, în mare parte, în media ultimilor ani, cu câteva oscilații. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi abundente într-o parte din țară, pe când în cealaltă va fi deficitară.

Prognoza meteo pentru următoarea lună

Pentru săptămâna 24-31 mai, meteorologii anunță temperaturi medii peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acestă dată din calendar. Va ploua mai puțin decât de obicei, mai ales în jumătatea sudică a țării, dar și local excedentar în nordul extrem, iar în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 31 mai-7 iunie, meteorologii anunță temperaturi ușor coborâte față de normalul acestei perioade, mai ales în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în nord-est și centru, dar și ușor deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pentru urmatoarea luna
Prognoza meteo pentru urmatoarea luna

Unde va ploua

Prognoza meteo pentru săptămâna 7-14 iunie estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil chiar ușor mai ridicate, local, în sud-vestul țării. Va ploua mai puțin în regiunile sud-vestice, iar în rest cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de mediile perioadei.

Meteorologii ANM spun că săptămâna 14-21 iunie va veni cu temperaturi medii apropiate celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Și precipitațiile se vor încadra în limitele obișnuite ale acestui interval de timp.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și preluate de ANM. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Urmăriți Impact.ro și pe