Când va veni valul 4 al pandemiei în România. Raed Arafat: “Trebuie să ne pregătim”

Ana Anitoiu 09.06.2021, 23:54
Când va veni valul 4 al pandemiei în România. Raed Arafat: “Trebuie să ne pregătim”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a spus când este posibil să izbucnească valul 4 al pandemiei de coronavirus în România. Secretarul de stat a precizat că românii trebuie să aibă grijă la trei lucruri în această perioadă.

Când va veni valul 4 al pandemiei în România. Raed Arafat, semnal de alarmă

Potrivit medicului Raed Arafat, valul 4 al pandemiei de coronavirus ar putea izbucni oricând, ” prin noi variante, prin diferite metode”. Șeful DSU a atras atenția că românii trebuie să se pregătească, chiar dacă restricțiile au fost relaxate.

”Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim”, a declarat șeful DSU.

Cand va veni valul 4 al pandemiei in Romania. Raed Arafat, avertisment
O persoana vaccinata de un cadru medical

Raed Arafat, despre ce ar trebui să facă românii în această perioadă

De asemenea, Raed Arafat a explicat ce anume ar trebui să însemne pregătirea românilor pentru izbucnirea valului 4 al pandemiei de coronavirus. În primul rând, medicul a atras atenția că oamenii trebuie să se vaccineze anti-Covid-19 și să respecte regulile sanitare în continuare.

”Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe”, a spus Raed Arafat.

Câte persoane s-au vaccinat anti-Covid-19 în România. Bilanțul pandemiei

De când a început campania de vaccinare anti-Covid-19 în România, au fost imunizate 4.496.033 de persoane, dintre care 423.178 cu prima doză  și 4.072.855 cu cea de-a doua sau unica doză, în cazul serului de la Johnson&Johnson (3.169.375 cu serul de la Pfizer-BioNTech, 327.403 Moderna, 390.874 AstraZeneca și 185.203 Johnson&Johnson). Numărul total al reacțiilor adverse înregistrate a fost de 16.326. Adică 1,94 la mia de doze administrate.

Potrivit datelor anunțate miercuri, au fost înregistrate 140 de cazuri noi cazuri de Covid-19 în țară, după ce au fost efectuate 19.084 de teste RT-PCR (11.326 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.758 la cerere) și 9.304 teste rapide antigenice. Bilanțul, de la începutul pandemiei în România, a ajuns la 1.079.294 de îmbolnăviri. S-au vindecat 1.043.482 de pacienți, în timp ce bilanțul negru a ajuns la 228 de decese. Impact.ro actualizează zilnic AICI datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI