Un tânăr în vârstă de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu serul Pfizer. Ce spun medicii

Ana Anitoiu 09.06.2021, 20:46
Un tânăr în vârstă de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu serul Pfizer. Ce spun medicii

Un tânăr de 18 ani din județul Bacău a suferit un infarct miocardic la două zile de la rapelul cu vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer-BioNTech. Medicii au tras un semnal de alarmă și au explicat cum a fost posibil să se întâmple acest lucru.

Ce a simțit tânărul de 18 ani, la două zile de la rapel

Potrivit medicilor tânărul în vârstă de 18 ani din satul Bălăneasa, comuna Livezi, județul Bacău, a făcut rapelul cu vaccinul Pfizer-BioNTech pe 5 iunie, după care, în seara de 7 iunie, a început să aibă dureri puternice în piept.

“Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”, au spus medicii, potrivit national.ro.

Un tanar in varsta de 18 ani a facut infarct după rapelul cu serul Pfizer
Elicopter SMURD

De ce a suferit tânărul de 18 ani un infarct după rapel

Potrivit cardiologilor de la spitalul din Bacău, infarctul suferit de tânărul de 18 ani a avut loc ”pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin”. Aceștia au atras atenția că imunizarea anti-Covid-19 în rândul copiilor și adolescenților trebuie să fie oprită.

”Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani. Cel mai probabil vinovată este proteina spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, au mai transmis medicii.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost imunizate 4.496.033 de persoane, dintre care 423.178 cu prima doză (350.194 Pfizer) și 4.072.855 cu cea de-a doua sau unica doză, în cazul serului de la Johnson&Johnson (3.169.375 Pfizer). Numărul total al reacțiilor adverse înregistrate a fost de 16.326. Adică 1,94 la mia de doze administrate. În rândul celor vaccinați cu Pfizer, efectele adverse înregistrate au ajuns la 8.082, dintre care 1.292 de tip local și 6.790 de tip general.

Miercuri, au fost anunțate 140 cazuri noi cazuri de Covid-19 în țară, din 19.084 de teste RT-PCR (11.326 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.758 la cerere) și 9.304 teste rapide antigenice efectuate. Bilanțul, de la începutul pandemiei în România, a ajuns la 1.079.294 de îmbolnăviri. Impact.ro actualizează zilnic AICI datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI