Când va fi gata pasajul Domnești. Pe ce dată va fi deschis traficul

Badea Violeta 14.08.2022, 22:00
Când va fi gata pasajul Domnești. Pe ce dată va fi deschis traficul

Anunț important pentru șoferi! Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat vineri, 12 august, că lucrările la Pasajul Domnești de pe Centura București vor fi finalizate în curând. În ultimii ani, oficialul a monitorizat evoluția șantierelor din jurul Capitalei. Iată când va fi gata pasajul Domnești!

Când va fi gata pasajul Domnești

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a făcut un anunț care-i va bucura pe bucureșteni, dar și pe locuitorii județului Ilfov!

În ultima perioadă, acesta a monitorizat atent evoluția șantierelor din jurul Capitalei și acum a spus clar când va fi gata pasajul Domnești. Potrivit acestuia, traficul va fi deschis acolo pe data de 15 noiembrie 2022, mult mai devreme decât s-ar fi așteptat unii români.

„S-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna și continuă această activitate la ultimele două rampe: urcare spre Bucuresti, respectiv urcare/coborâre spre și dinspre Domnești”, a transmis oficialul din Transporturi, potrivit celor de la economica.net.

Când va fi gata pasajul Domnești
Când va fi gata pasajul Domnești

Ce lucrări mai sunt de executat

Până să fie gata, secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a precizat că mai sunt câteva lucrări de executat, precum armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre și dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre București și rampa de urcare dinspre Bragadiru. De asemenea, muncitorii mai au să monteze parapetul metalic de protecție pe toate zonele pasajului.

Iată la ce se mai lucrează:

  • armarea, cofrarea și turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre București și la rampa de urcare spre Bragadiru;
  • a avut loc ultima turnare a betonului la inelului central, pe zona rosturilor de dilatare;
  • a început realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București;
  • montarea balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului;
  • montarea stâlpilor pentru iluminat;
  • realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Un alt pasaj va fi gata în 2023

Un alt pasaj care va fi dat în folosință în curând este pasajul Doamna Ghica. Acesta trebuia să fie gata încă din toamna anului 2020, dar finalizarea lucrărilor a întârziat.

Mai multe informații despre stadiul lucrărilor a oferit directorul Companiei Municipale Trustul de Clădiri Metropolitane București (TCMB) SA, Cristian Hiver.

„Am avut o întâlnire cu Scandiuzzi Steel Constructions SPA, societatea care a început fabricarea tablierului metalic (structura din grinzi metalice care susține calea de rulare a mașinilor -n.red.).

Și am fost plăcut impresionat de progresul pe care l-au făcut. Cred că de la finele lunii iulie vor începe să aducă tablierul și să îl monteze. E o operațiune care ar dura cam 3 luni (deci până la finele lunii octombrie – n.red.).

Problema este că, ulterior, nu știm cum va fi vremea. Nu se poate turna asfalt pe ploaie sau la temperaturi foarte scăzute, din cauză că asta ar afecta calitatea lucrării. Și noi ne dorim să dureze”, a precizat Cristian Hiver, potrivit spotmedia.ro.

Astfel, pasajul Doamna Ghica ar putea fi gata în primăvara anului viitor, spre bucuria bucureştenilor care locuiesc în apropierea șantierului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...