Când va fi fata metroul din Drumul Taberei. Un nou termen anunțat 

Diana Radu 14.11.2019, 13:33
 Când va fi fata metroul din Drumul Taberei. Un nou termen anunțat 

Noul director general al Metrorex, Mariana Miclăuș a anunțat în cadrul inaugării plății cu cardul contactless la metrou și când vor fi finalizate lucrările la Magistrala 5. Potrivit acestea, metroul din Drumul Taberei ar urma să fie gata la finele primului semestru din 2020.

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici anul acesta

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Acesta a mai precizat că în momentul de față lucrările sunt gata în proporție de 87%.

„Sigur că noi ne dorim să finalizăm lucrările. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 87%, dar mai sunt fronturi neatacate, personal, împreună cu colegii mei voi face o vizită pe şantier. O estimare este anul viitor, sfârşitul semestrului I, începutul semestrului II, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început”, a declarat directorul general.

Vara lui 2020, noul termen de finalizare a Metroului de Drumul Taberei
Vara lui 2020, noul termen de finalizare a Metroului de Drumul Taberei

De asemenea, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat la preluarea mandatului, că nu există nicio șansă ca lucrările pentru metroul din Drumul Taberei să fie finalizate în acest an.

„Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor. (…) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019″, a spus Lucian Bode.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Urmăriți Impact.ro și pe