Ministrul Transporturilor, noi promisiuni: câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați până la finalul anului

Ciprian Ioana 23.07.2019, 12:02
Ministrul Transporturilor, noi promisiuni: câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați până la finalul anului

Ministrul Transporturilor vine cu noi promisiuni considerate de mulți fanteziste. Răzvan Cuc a avansat, la începutul anului, un număr de kilometri care ar fi trebuit inaugurați anul acesta, dar pe parcurs și-a revizuit estimările tocmai pentru că situația din teren era alta.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, vine cu noi promisiuni legate de construcția de autostrăzi în România. Invitat într-o emisiune la TVR, oficialul a spus că în acest an vor fi dați în folosință 100 de kilometri de autostradă.

Primii 45 de kilometri urmează să fie inaugurați în următoarele două săptămâni, susține ministrul Transporturilor.

100 de kilometri de autostradă, inaugurați în 2019: adevăr sau promisiuni fanteziste?

Potrivit ministrului Transporturilor, anul acesta vor fi dați în folosință 100 de kilometri de autostradă. Primii 45 urmează să fie inaugurați curând.

„…cei 180 de kilometri anunţaţi într-o primă fază erau estimarea fostului director de la CNAIR Narcis Neaga, iar alte estimări care au circulat în spaţiul public, care anticipau 62 sau 98 de kilometri au fost făcute „din birou”, de funcţionari care nu au fost pe şantiere”
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a vorbit și despre proiectul Comarnic-Brașov, pe care Guvernul a anunțat că nu-l va mai face în parteneriat public-privat și-l va declara proiect de importanță națională.

Guvernul insistă că, în acest fel, proiectul ar putea prinde viață mai repede, dar adevărul este altul. De fapt, se șterg cu buretele toți pașii care s-au făcut până acum, inclusiv studiile realizate de creditorii externi și totul se ia de la zero. Ministrul Transporturilor vorbește de un termen de finalizare de doi, după încredințarea contractului, în vreme ce premierul Viorica Dăncilă vorbea de finalizarea lucrărilor în 2024.

„Avem documentaţia, avem acordul de mediu, poate intra într-o fază de proiectare şi putem începe lucrările”, spunea Răzvan Cuc.

Câți kilometri de autostradă promitea Răzvan Cuc la începutul anului

razvan cuc

Răzvan Cuc susținea, la începutul anului, că în 2019 vor fi inaugurați 180 de kilometri de autostradă. Acum, avansează doar 100 de kilometri și susține că estimarea inițială aparținea, de fapt, fostului director al CNAIR, Narcis Neaga.

Și promisiunile de anul trecut s-au dovedit a fi fanteziste. Oficialii avansau tot 100 de kilometri de autostradă nouu deschiși, dar au fost inaugurați mai puțin de 60.

Urmăriți Impact.ro și pe