Anunț de la directorul Metrorex: când e inaugurată circulația pe Magistrala 5, metroul din Drumul Taberei

Alexandru Ioanid 02.10.2019, 18:09
Anunț de la directorul Metrorex: când e inaugurată circulația pe Magistrala 5, metroul din Drumul Taberei

Directorul Metrorex, Marin Aldea, a venit cu precizări legate de stadiul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate, potrivit promisiunilor inițiale, în 2015.

Directorul Metrorex, Marin Aldea, vine cu precizări legate de metroul din Drumul Taberei. El susține că lucrările sunt gata în proporție de 90%, pe stadiul fizic de execuție.

„Pe magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei – Pantelimon avem în lucru secţiunea Râul Doamnei – Eroilor. Proiectul e împărţit în trei secţiuni: Râul Doamnei – Eroilor, Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon. La acest moment se lucrează la prima secţiune care are o valoare de circa 730 de milioane de euro, finanţată din fonduri europene rambursabile”
Marin Aldea, directorul general al Metrorex

Suma totală pe care autoritățile au alocat-o pentru acest proiect se ridică la 3,4 miliarde de lei.

Când se deschide circulația la metroul din Drumul Taberei

Magistrala 5 de metrou - Drumul Taberei ar putea fi gata la sfârșitul anului

Promisiuni similare cu cele oferite de ministrul Transporturilor și de primarul-general Gabriela Firea a oferit și șeful Metrorex. El susține că circulația va fi deschisă în luna decembrie a acestui an.

Asta înseamnă, teoretic, o veste bună pentru bucureștenii din Drumul Taberei, care ar putea circula cu metroul până la Crăciun.

„Termenul de finalizare pe care noi l-am propus este decembrie 2019. Stadiul fizic actual de execuţie este de circa 90%, ceea ce înseamnă pe lucrările de structură de 97% şi pe lucrările de finisaje de 85%”, a explicat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2012 și ar fi trebuit să fie gata în 2015. Proiectul s-a împotmolit în licitații contestate, procese intentate de constructori, apoi contestații depuse de Metrorex.

Pe noua magistrală de metrou Drumul Taberei-Eroilor vor circula, anual, 19 milioane de călători, potrivit Metrorex. Linia are 7 kilometri, 10 stații și un depou.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor a fost de 3,4 miliarde de lei. Dacă va fi inaugurată și această magistrală, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe