Când trebuie sărată mâncarea de fapt. Greşeala imensă pe care o fac toţi românii. De asta nu iese gustoasă

Badea Violeta 06.11.2021, 14:43
Când trebuie sărată mâncarea de fapt. Greşeala imensă pe care o fac toţi românii. De asta nu iese gustoasă

Sarea nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Acest ingredient se repetă aproape în toate preparatele și are rolul de a da acestora un gust mult mai bun. Cu toate astea, mulți români nu știu că este foarte important să alegem momentul potrivit pentru a adăuga acest condiment. Totul ține de sincronizare, dar și de tipul preparatului. Iată când trebuie sărată mâncarea de fapt.

Când se adaugă sarea în preparate

Oricine știe că sarea joacă un rol foarte important în bucătărie. Dacă răsfoiești o carte de bucate, vei constata că acest ingredient miraculos este prezent în aproape toate preparatele. Sarea face ca mâncarea ta să aibă un gust mult mai mai pronunțat și mai delicios.

Cu toate astea, marii bucătari ai lumii știu că sarea nu se adaugă la întâmplare în mâncare, ci se pune într-un anumit moment cheie. Totul depinde de tipul preparatului pe care-l pregătim. În rândurile următoare, noi vă vom dezvălui când trebuie sărată mâncarea de fapt. Iată secretul pe care nu-l știai până acum.

Cand se punea sarea in preparate
Cand se punea sarea in preparate

Pentru paste

Pastele sunt printre cele mai delicioase și mai hrănitoare preparate, dar este important să adaugi sarea la momentul potrivit. Este reomandat să pui ingredientul în apă chiar la început. Să nu îți fie teamă că adaugi prea multă, fiindcă vei arunca apa sărată când pastele sunt fierte.

Pentru carne

În ceea ce privește carnea de vită sau de porc, aceasta va fi sărată cu o zi înainte de preparare. Astfel, ingredientul va avea timp suficient să pătrundă în textura sa.

Pentru fructele de mare

Ei bine, fructele de mare nu se sărează la fel ca bucățile de carne. Bucătarii spun că acestea vor fi sărate cu un sfert de oră înainte de gătire.

Pentru legume

Aici lucrurile sunt mai complicate. Depinde foarte mult de felul în care vei pregăti legumele. Dacă dorești să le consumi fierte, atunci sarea se adaugă în apă chiar înainte de preparare. Dacă le gătești la abur, atunci pui sarea după ce le-ai pregătit.

Dacă le preferi prăjite, atunci cel mai indicat este să le adaugi sarea abia după ce sunt gata. De asemenea, specialiștii recomandă sărarea legumelor crude chiar înainte de a le consuma.

Pentru tocănițe

Vrei să pregătești o tocăniță? Ei bine, atunci știi că trebuie să prăjești ceapa sau roșiile. Legumele se sărează imediat ce le-ai pus în tigaie.

Pentru salate

Indiferent de tipul de salată pe care o alegi, trebuie să știi că sarea se adaugă chiar înainte de servire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...