Când se reia Liga 1. Vești bune: mai avem puțin și ne vom bucura de fotbal în România. Decizia de ultimă oră

Marian Cărăvan 13.04.2020, 14:38
Când se reia Liga 1. Vești bune: mai avem puțin și ne vom bucura de fotbal în România. Decizia de ultimă oră

Într-o videoconferință organizată luni, 13 aprilie, au fost stabilite două date pentru reluarea Ligii 1. Veștile par a fi bune, mai avem puțin și ne vom bucura de fotbal în România.

Când se reia Liga 1. Vești bune: mai avem puțin și ne vom bucura de fotbal în România. Decizie de ultimă oră

Liga Profesionistă de Fotbal, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) și reprezentanții cluburilor din Liga 1 s-au întâlnit într-o videoconferință pentru a pune la punct detaliile privind reluarea competiției interne. O decizie pare a fi fost luată, fiind avansate două date pentru reluarea Ligii 1. 2 sau 7 iunie sunt cele mai plauzibile date pentru reluarea campionatului, informează Digi Sport. Decizia finală depinde și de cum va decurge criza sanitară și dacă starea de urgență nu se va prelungi după 16 mai. Abia atunci se poate vorbi despre reluarea spectacolului fotbalistic la începutul lunii iunie.

Totodată, LPF, AFAN și cluburile din Liga 1 au hotărât ca înainte de reluarea campionatului, jucătorii să aibă parte de trei săptămâni de pregătire, ceea ce ar fi posibil, dacă starea de urgență nu se va mai prelungi, iar situația s-ar îmbunătăți. Astfel, se preconizează că dacă totul va fi în regulă, de pe 16 mai (data la care încetează starea de urgență) și până pe 7 iunie jucătorii ar avea o perioadă de pregătire, de reacomodare la efort, pentru a nu apărea accidentările dacă ar intra direct în competiție.

Meciuri cu număr redus de spectatori

Fotbalul din România se va relua cu număr redus de oameni în incinta bazelor sportive, după modelul Germaniei. În Bundesliga se dorește ca la început meciurile să se dispute fără spectatori, iar în incinta arenelor să aibă acces aproximativ 200 de persoane. O variantă discutată și pe plan intern de LPF și cluburile din prima ligă.

La 12 martie, când FRF a anunțat suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice, Liga 1 avea deja două etape disputate din play-off. CFR Clujneste lider, cu 30 de puncte, urmată de FCSB, cu 26 de puncte, Universitatea Craiova, tot 26 de puncte (golaveraj mai slab), Astra Giurgiu – 24 puncte, FC Botoșani – 24 puncte, Gaz Meran Mediaș – 23 de puncte. În play-out, pe primul loc se află Viitorul, cu 24 de puncte.

La reluarea campionatului s-a referit și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Acesta a anunțat în urmă cu câteva zila faptul că Federația a luat în calcul trei variante de începere a campionatului: 27 mai, 3 iunie, 13 iunie.