Când se redeschide Transalpina în 2023. Vești bune pentru românii care vor să o viziteze în vacanță

Stan Filon 15.06.2023, 09:24
Când se redeschide Transalpina în 2023. Vești bune pentru românii care vor să o viziteze în vacanță

Mulți români de-abia așteaptă să afle când se redeschide Transalpina în 2023! Traseul este unul dintre cele mai spectaculoase din țară, fiind situat la cea mai mare înălțime din România. Drumarii lucrează intens la degajarea zăpezii chiar în acest moment.

Când se redeschide Transalpina în 2023

S-a aflat când se redeschide Transalpina în 2023! Pe DN 67C – Transalpina au loc, miercuri, lucrări de punere în siguranţă a circulaţiei rutiere, pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului. Aceste lucrări se apropie de final, potrivit DRDP Craiova, spre bucuria tuturor turiștilor care de-abia așteaptă să se aventureze pe cea mai înaltă șosea din România.

Trebuie mențiionat însă faptul că deschiderea circulaţiei rutiere se va decide în urma reviziei speciale. Potrivit DRDP Craiova, joi, la ora 11.00, se întâlneşte comisia pentru Transalpina. Drumarii au propus deschiderea începând cu ziua de vineri, 16 iunie, însă o decizie finală va fi luată joi, în cadrul şedinţei comisiei, când se va stabili dacă traseul este sau nu sigur pentru a fi parcurs.

Cand se redeschide Transalpina in 2023
Cand se redeschide Transalpina in 2023

Istoria celei mai înalte șosele din România

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, situată în Munții Parâng. Traseul trece prin Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea.

Unele surse susțin că Transalpina a fost construită prima dată de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii. Localnicii spun însă că a fost construită la începutul secolului al XIX-lea, de către familiile din zonă, cu propriile forțe și resurse.

Cu siguranță, șoseaua din inima munților a fost reabilitată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când nemții aveau nevoie de această cale de acces din motive militare. Acest traseu este o adevărată atracție nu doar pentruromâni, ci și pentru mulți străini, care vin special doar pentru a călător cu mașina pe cea mai înaltă șosea din România, atrași de peisajele de vis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...